Novo poglavlje hrvatske pedijatrije – otvorena poliklinika za djecu Salvea

Na radost brojnih roditelja kojima je u Zagrebu sve teže pronaći pedijatra, otvorena je nova pedijatrijska ustanova – Poliklinika Salvea. Salvea je, ukratko, poliklinika za djecu. Radi se o mjestu potpune posvećenosti najmlađima i njihovim roditeljima. Poliklinika Salvea se smjestila u zapadnom dijelu grada – zagrebačkom Rudešu, na adresi Zagrebačka cesta 126, a okuplja vrhunski tim liječnika i medicinskih sestara.

Cilj Poliklinike Salvea je omogućiti zagrebačkim obiteljima pristup zdravstvenim uslugama koje su prilagođene jedinstvenim potrebama djece, gdje su pregledi sveobuhvatni, a pristup individualan. Svjesni potrebe da se problemi rješavaju u najkraćem roku, bez nepotrebnog čekanja i neizvjesnosti, tim poliklinike osiguravat će kompletnu uslugu, od dijagnostike do subspecijalističkih pregleda.

‘Svako dijete je jedinstveno’

Medicinski tim kombinacija je mladih, ali iskusnih liječnika pedijatara te sestara s dugogodišnjim iskustvom u pružanju medicinske skrbi. Timu se pridružio i prof. dr. sc. Milivoj Jovančević – poznati hrvatski pedijatar i autor brojnih priručnika, knjiga i stručne literature na temu pedijatrije, koji je prepoznao važnost nove zagrebačke dječje poliklinike.

“Vjerujemo u poticanje toplog i brižnog okruženja za mlade pacijente i njihove roditelje. Svako je dijete jedinstveno, a njihovoj skrbi pristupamo kombinirajući medicinsku stručnost, razumijevanje i istinsko suosjećanje”, izjavio je primarijus Milivoj Jovančević.

Kako bi pružili najbolju skrb, nužno je pristupiti djetetu u kontekstu obiteljskih odnosa i širih okolišnih uvjeta života i odrastanja.

“Razumijemo da je dobrobit djeteta povezana s podrškom koju primaju kod kuće, tako da aktivno uključujemo roditelje u proces donošenja odluka, istovremeno gradeći njihove roditeljske vještine i emocionalne kapacitete“, rekao je Jovančević.


Pročitajte više: Maslinovo ulje za djecu: promicanje zdravih navika kod djece kroz igru


Poliklinika za djecu koja njeguje holistički pristup pacijentu

Misiju i viziju Poliklinike Salvea prepoznala je i omiljena pedijatrijska medicinska sestra Bernardica Pavlić Pračić, mag. med. techn., koja svojim znanjem, iskustvom i osmijehom ulijeva povjerenje i sigurnost svakom malom pacijentu i roditeljima.

Pavlić Pračić objasnila je koliko je važan prvi susret u poliklinici, ali i daljnje praćenje rasta i razvoja djece te savjetovanje roditelja.

“Kao medicinska sestra u Poliklinici Salvea, imam privilegiju biti okružena malim pacijentima kojima uvijek pristupamo s osmijehom, a ujedno nam je i cilj stvoriti međusobno povjerenje, ne samo na pregledu, već i tijekom daljnjih praćenja njihovog rasta i razvoja. To nije samo posao, to je poziv, i cijenim svaki trenutak u kojem pomažemo djetetu na njegovom putu u zdravu budućnost. Djeca nam vraćaju trostruko svojim osmjehom koji ne dijele lako”.

Poliklinika za djecu Salvea je ponosna na svoj holistički pristup pacijentu, koji podrazumijeva sveobuhvatan i temeljit pristup dječjem zdravlju, a u obzir uzima njegovu tjelesnu, duševnu, socijalnu i edukacijsku komponentu. Ovaj pristup prožet je kroz sve aspekte usluga, pa u Poliklinici Salvea djeci i roditeljima pristupaju u sinergiji i koordinirano: tim pedijatrijskih specijalista, subspecijalista i suradnih struka.

To znači da ćete na jednom mjestu istovremeno moći zatražiti uslugu cijepljenja, obaviti suvremene i brze dijagnostičke postupke, dobiti psihološko i nutricionističko savjetovanje, obaviti fizikalnu terapiju.


Pročitajte više: Tri doktorice pokrenule program očuvanja mentalnog zdravlja iza poroda


Personalizirana skrb – od nutricionista, preko cijepljenja pa do dijagnostike

Kada se radi o brizi za najmlađe i najosjetljivije, stručnost, dostupnost usluga, brza reakcija i podrška su najbitnije. Upravo time su se vodile i Marija Bošnjak, izvršna direktorica Poliklinike Salvea i Mirna Radošević, vlasnica Salveo CEE kod stvaranja stručnog tima.

„Pri pokretanju poliklinike, jedna od temeljnih niti vodilja bilo je upravo zadovoljstvo djece i roditelja. Oformili smo tim koji je istinski posvećen dječjem zdravlju i gaji stručan, a topao pristup svakom djetetu. Naš cilj je stvoriti ugodno okruženje u kojem obitelji zaista osjećaju podršku, a djeca mogu dobiti personaliziranu skrb koju zaslužuju. Želimo stvarati i njegovati pozitivnu priču u hrvatskom zdravstvu, gdje će pacijent i njegova dobrobit biti u središtu svih naših aktivnosti“, naglasila je Bošnjak.

Mirna Radošević opisala je kako se rodila ideja za pokretanjem Poliklinike.

„Kroz godine rada i usmjerenje na zdravlje najmlađih, u kompaniji Salveo susretali smo se s različitim pitanjima vezanim za dječje zdravlje. Usko smo surađivali s velikim brojem izuzetnih pedijatara te se, kroz zajedničko djelovanje, posvetili unapređenju zdravlja djece. Upravo tako smo prepoznali i potrebu za mjestom gdje će mališani dobiti potpunu pedijatrijsku skrb, a roditelji odgovore na sva pitanja vezana za njihov zdrav rast i razvoj. Zahvaljujem timu koji je radio punim srcem kako bismo danas bili ovdje i koji je postavio temelje Poliklinike koja će, duboko vjerujem, biti mjesto gdje svaki zabrinuti roditelj može dobiti savjet, a dijete onaj temeljni osjećaj sigurnosti”, naglasila je Radošević.

I ona i cijeli tim znaju da se zdrave navike i prioritiziranje vlastitog zdravlja usađuju od najmanje dobi.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -