Premijerku Novog Zelanda je u najavi novih COVID pravila tijekom javljanja uživo prekinula trogodišnja kći koju baka nije mogla uspavati

Dok je Jacinda Ardern uživo izvještavala zemlju o promjenama javnozdravstvenih ograničenja, njezina je trogodišnja kći Neve pobjegla usred uspavljivanja, pojavila joj se na vratima sobe i zazvala ju „Mummy?“. 

I premijerka se bori s neuspješnim pokušajima spavanja svog djeteta 

„Vrijeme je za spavanje, draga. Vrati se u krevet i doći ću te vidjeti za sekundu.”, bio je Jacindin simpatičan odgovor djetetu kada je čula njezino pitanje. Usred ozbiljne teme i live prijenosa, svojom je smirenošću objasnila kćeri da će ju baka odvesti na spavanje, kojoj je i zahvalila na tome. Svoj je live prijenos nastavila kroz osmijeh: „Okej, ovo je bilo očito još jedno neuspješno uspavljivanje. Kome se od vas događa da vam dijete zaspi tek nakon trećeg, četvrtog pokušaja?“.  

Kako prenosi The Guardian, kasnije se u toku večeri mala Neve ponovno pojavila na vratima. „Žao mi je draga što tako dugo traje.”, rekla joj je premijerka te najavila gledateljima da će morati uskoro prekinuti prijenos. Ovo je iskustvo svakako relevantno za mnoge roditelje koji su od pojave korone dio svog radnog vremena proveli radeći od kuće. Upravo su zato ovakvi događaji postali sve češći. Prisjetimo se kao je novozelandskoj ministrici intervju prekinuo njezin sin, koji je ušao u sobu uzbuđeno mašući mrkvom. 


Pročitajte više: Novozelandskoj ministrici sin ‘uletio u kadar’, utrčao u sobu tijekom videopoziva mašući mrkvom


Najveća svjetska liderica poznata po simpatičnoj i otvorenoj komunikaciji 

Svijet Jacindu pamti po nekoliko pozitivnih stvari. Nakon što je samo sedam tjedana prije općih izbora 2017. godine preuzela vođenje Laburističke stranke, Ardern je sastavila koalicijsku vladu, rodila dijete dok je bila na dužnosti, bavila se terorističkim napadima u Christchurchu, vodila naciju tijekom smrtonosne erupcije vulkane, a onda se pojavio COVID-19.

Pročitajte više: Jacinda Ardern proglašena najvećim svjetskim liderom!


No, upravo zbog uspješnog vođenja zemlje te rješavanja izazova korona krize Jacinda je 2020. godine osvojila svoj drugi mandat. Također, od ove godine Novi Zeland je uveo besplatne tampone i uloške za svoje učenice za što se Jacinda posebno zalagala kako bi se smanjilo menstrualno siromaštvo. Jacinda je pokazala da se može spojiti privatno i poslovno, a srušila je sve barijere kada je dojila u parlamentu te se već do sada nekoliko puta javljala uživo u casual odjeći dok je pričala o strateškim potezima svoje zemlje.  

Foto: Unsplash, LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

FABUspot zagreb

Jeste već primijetile novo cool mjesto u Ilici? Evo o čemu...

Regionalno poznati beauty multibrend FABUspot svečano je otvorio jedinstvenu parfumeriju i studio u centru Zagreba. Na čak 400 kvadrata i dvije...
- Advertisment -