Primjer molbe za posao napisane u e-mailu

U određenim slučajevima molbu za posao možete poslati  direktno u e-mailu što može povećati šanse da vaš životopis bude pročitan.

Primjer molbe za posao u e-mailu

Molbu za posao možete napisati i direktno u e-mail, a vaš životopis priložiti kao dodatak. Ako natječaj za posao striktno zahtijeva da pošaljete životopis i molbu tako morate i napraviti. Također, ako šaljete životopis kompanijama na generičke adrese preporučljivo je molbu za posao staviti u poseban dokument jer će ju vjerojatno zajedno sa životopisom netko pohraniti u bazu potencijalnih kandidata.

Međutim, ako životopis i molbu za posao šaljete određenoj osobi koju poznajete ili po preporuci, nije loše e-mail sročiti kao molbu za posao. E-mailom možete poslati molbu za posao i ako osobu ne poznajete.

Na taj način, ako osoba otvori mail, vjerojatno će ga i pročitati, dok je za dodatke vjerojatnost manja. Ponekad će poslodavac tražiti da se molba za posao pošalje e-mailom, iako su to rijetki slučajevi.

Početak i završetak e-maila

  • Naslov (Subject) e-maila: E-mail bez naslova je neprofesionalan i vjerojatno će završiti direktno u spamu. Ako se javljate na natječaj navedite naziv pozicije za koju se prijavljujete (ponekad poslodavci navedu i šifru/broj natječaja). U protivnom, ako natječaj nije otvoren, napišite samo molba za posao.
  • Pozdrav: pazite da osobu krivo ne oslovite, npr. u muškom rodu ako se radi o ženi i obrnuto. Dovoljno je e-mail početi sa Poštovani ili Poštovana.
  • Završetak e-maila:  ne zaboravite navesti svoje kontakt podatke, te link na vaš LinkedIn profil na kojem možete dodatno impresionirati svojim iskustvom ( pod pretpostavkom da imate dobar profil)

Sadržaj e-maila

Poštovani,

XY me je uputila na Vas s obzirom da tražite osobu za poziciju Direktora kontrolinga.

Budući da Vaša kompanija kontinuirano ulaže u unapređenje poslovnih procesa i procesa izvještavanja, htjela bi doprinjeti tome svojim iskustvom.

Imam 10 godina iskustva na projektima poboljšanja poslovnih procesa i procesa izvještavanja u skladu sa postavljenim strateškim ciljevima kompanija. Dodatno sam se obrazovala na vodećim edukativnim programima za kontrolere u Hrvatskoj i inozemstvu.

Najznačajniji projekti koje sam do sada uspješno implementirala su: uvođenje procesa upravljanja materijalnom imovinom i procesa managerskog izvještavanja osiguranjem krosfunkcionalne suradnje unutar tvrtke; uvođenje procesa managerskog izvještavanja unutar grupe u skladu sa strateškim ciljevima, i mnogi drugi projekti; projekt optimizacije poslovih procesa s ciljem povećanja njihove efikasnosti i ušteda. Navedeni projekti su rezultirali znatnim financijskim uštedama s direktnim učinkom na smanjenje operativnih troškova. Na svim projektima na kojima sam sudjelovala posebno se vodilo računa o razvoju ljudskih potencijala koji su aktivno preuzeli implementirane procese.

Rado ću Vam na sastanku uživo u detalje prezentirati svoje iskustvo i postignuća te kako oni mogu biti od pomoći u ostvarenju Vaših planova.

S poštovanjem,

Ana Anić

[email protected]

091/111-222

LinkedIn profil

 

Koristite jednostavan font, bez dodatnog formatiranja jer ne znate koji e-mail poslužitelj koristi druga strana. Ne želite da vaša molba bude nečitljiva.

Foto: Dreamstime/Citalliance

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Mislim da biste trebali znati da se ne salju molbe nego prijave jer ne molim za odredjeno radno mjesto, vec se prijavljujem za isto!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

sajam čokolade i kave

Najveći sajam čokolade i kave ponovno u Family mallu

Treću godinu za redom pod pokroviteljstvom Muzeja čokolade Zagreb održavaju se Dani čokolade i kave u Family mallu. Najveći sajam čokolade...
- Advertisment -