Pučko otvoreno učilište u Varaždinu proslavilo 100 godina postojanja

pučko otvoreno učilište

Pučko otvoreno učilište u Varaždinu organiziralo je jučer u dvorani Kina Gaj izložbu i konferenciju povodom 100 godina provođenja pučkih predavanja u Varaždinu i okolici. Okupljenima se na početku obratio gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok te je naglasio važnost Pučkog učilišta.

Sto godina tradicije

“Pučko otvoreno sveučilište u Varaždinu je znak građanske povijesti. Jer ako nešto simbolizira brigu za obrazovanje onda je to opismenjavanje građana. Međutim svrha pučkog učilišta nije samo obrazovanje nego su iz njega proizašle i ostale ustanove kojima se ponosimo, kao naprimjer Glazbena škola koja uskoro isto obilježava svoju obljetnicu. Pučko učilište jako je bitno za grad Varaždin i treba ga i dalje modernizirati i unapređivati” – rekao je gradonačelnik.

Konferenciju je vodila Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta.

“Prvih 100 godina je najteže, rekao je gradonačelnik u svojem govoru, za mene je ovo mojih prvih 100 godina, ja sam prihvatila izazov i nije jednostavno, ali ja ovo radim s velikim entuzijaznom i zaista ću uložiti sve napore da Varaždin pretvori ovu instituciju u jednu modernu ustanovu koja će biti prepoznata na području grada i županije. Jedan od naših glavnih ciljeva je isto tako da postanemo referentno mjesto u gradu za obrazovanje odraslih” – rekla je ravnateljica.

Na konferenciji su sudjelovali Madi Sharma, osnivačica Madi Groupe i predstavnica poslodavaca u EESO, Jan Ebben, konzultant i voditelj projekta ‘Dualno obrazovanje’ AKK Kroatien, Katarina Jagić, nezavisna EU konzultantica, Petra Mesarić Horvat, direktorica IMPACTEMA d.o.o i vlasnica franšize Linea Snella i Hrvoje Laurenta, predsjednik Kino Mreže i izvršni direktor ZFF-a Zagreb. Svi se uglavnom slažu kako treba raditi na sebi i stalno se educirati.

pučko otvoreno učilište

“Ovisi u kojoj ste struci, ako se radi o nekakvoj tehničkoj struci svi koriste dodatno obrazovanje, naravno da će te educirati čovjeka da vam radi na stroju ili da bude što bolji inženjer. Očekuje se naravno da postoji praksa ili znanje koje je netko donio s fakulteta, ali to je tek prvi korak, nakon toga slijedi pravo učenje na radnom mjestu. Svaki poslodavac, vjerujem, zna da mora ulagati u svoje zaposlenike ako želi vidjeti napredak” – zaključila je Petra Mesarić Horvat.

Foto: Andrea Aviles Torres

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

bračni ugovor za poduzetnice

Bračni ugovor za poduzetnice – Na što trebate obratiti pozornost?

Imovinski odnosi bračnih drugova uređeni su zakonskim odredbama Obiteljskog zakona osim ako bračni drugovi nisu imovinske odnose uredili bračnim ugovorom.