Na razgovoru za posao umjesto klasičnih odgovora na pitanja ispričajte svoju priču

Poslodavci kod traženja zaposlenika nemaju nimalo lagan posao. No, postoji način kako im vi možete pomoći da nađu pravog zaposlenika i kako se možete istaknuti iz mase.

Dajte im do znanja da ste dobri u rješavanju problema, objasnite im kako možete prevladati izazove, kako postižete rezultate. Recite im što vas motivira, tjera naprijed, kako razmišljate, kako reagirate i kako se osjećate. Na koji način? Ispričajte im svoju osobnu priču.

Ispričajte svoju priču ako želite dobiti posao

Kako navodi članica the Udacity Careers teama, Rachel Higgins, svako značajno postignuće ima svoju priču. I upravo ta priča nas može istaknuti u odnosu na većinu.

Higgins to naziva „priča o uspjehu“ i smatra da uspjeh nije dovoljan ukoliko ne znamo to ispričati. Kandidati za posao većinom imaju slične kvalifikacije, stoga se na razgovorima traži neki drugi faktor po čemu će se istaknuti. Nije sve samo u vještinama, a pravi kandidat mora pokazati više od tih vještina. U razgovoru za posao najvažniji faktor ste vi. Zapitajte se zbog čega ste vi – vi i od toga možete napraviti vašu osobnu priču.

Vaše vještine su važne, ali nisu presudne. Važnije od samih vještina su načini na koje ste savladali te vještine i poslovi koje ste radili te ih ispričajte kroz priču.

I pričanje priča je vještina koju možete naučiti. Razmišljajte o sebi kao o brandu te se zapitajte što želite da ljudi povezuju s vama kada pomisle na vaš „brand“. Kao i kod prodaje svog proizvoda, na razgovoru za posao zapravo „prodajete“ sebe. Stoga pripazite na koji način se brandirate. Kada pričate o sebi, budite jasni i pričajte sa strašću.

Priče imaju moć

Intervju nije ispitivanje, već razgovor. To je zapravo dobra prilika kako biste pokazali da ste spremni za tu poziciju te iskomunicirate svoja znanja, vještine i radno iskustvo. Nakon što odgovorite na pitanje, navedite i neki primjer i objasnite zašto je to važno.

Priče imaju moć, piše Gabrielle Dolan, vodeća stručnjakinja za poslovno pričanje priča, jer omogućuju da bolje procijenite kandidata. Za Andreu Durrant, BoardsGlobal CEO, pričanje priča može biti učinkovito sredstvo za priopćavanje odgovarajućih sposobnosti, a također pruža uvid u osobne vrijednosti i stil vođenja.

Pričanje priča je moćan način prenošenja poruke jer je vjerodostojan, autentičan i uvjerljiv, dok samo odgovaranje na pitanja na razgovoru za posao nije dovoljno, smatra David Braham, Dr.med. u Executive Search.

Kandidati koji razumiju moć priče na razgovorima za posao znaju kako mogu 1 do 2 minute iskoristiti i svoje odgovore pretvoriti u kratke priče te tako osigurati sljedeći krug razgovora ili pak zaposlenje.

Foto:  123rf

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vlasnica Euronautic

Kako je Katarina 107 smjena gostiju pretvorila u sasvim običan radni...

U tvrtku je došla kao recepcionarka, a sada je vlasnica i direktorica. Možda zvuči nevjerojatno, no to je karijerni put Katarine...