Australska poduzetnica osmislila Biz App, platformu koja uči tinejdžerice o biznisu

Australska poduzetnica Marina Paronetto stvorila je platformu koja će mladim ženama pomoći da razvijaju poslovne vještine. Biz App namijenjen je svim tinejdžericama koje razmišljaju o svojoj budućnosti i karijeri.

Zajedno s praktičnim radionicama u školama, ova aplikacija će omogućiti mladim osobama da nauče sve o biznisu, prodaji ili pak da se povezuju drugim mladim osnivačima.

Platforma Biz App uči tinejdžerice o biznisu

Paronetto inače radi za inovacijski tim u Pricewaterhouse Coopersu  i osnivačica je Powerhouse Hq-a.  Za ovu inovaciju nagrađena je subvencijom od 50 000 dolara, u sklopu Optus Future Makers programa. Telekomunikacijski div je kroz ovaj program želio pružiti potporu obećavajućim digitalnim projektima i nagradio sedam najboljih poduzetnika u Australiji.

Ovu ideju su odmah prepoznali kao obećavajuću te je Paronetto nakon pitcha u trajanju od tri minute osigurala bespovratna sredstva što će joj omogućiti da nastavi razvijati platformu, ali i za testiranje aplikacije u jednoj gimnaziji u  Melbourneu.

Za Smart Company  rekla je kako učenje o biznisu i financijama može pomoći ljudima da dobiju više samopouzdanja za pregovore, što je ženama osobito teško.  Stoga želi mlade osobe potaknuti da dobiju više informacija o poduzetništvu i to u tinejdžerskoj dobi.  Jednako tako, nada se da će ova aplikacija pomoći i školama, jer može nadopuniti postojeće programe koje škole imaju kako bi mlade osobe naučili poslovnim vještinama.

Na web stranici postavljene su i inspirativne priče mladih poduzetnica. Primjerice, 16-godišnja Gabrielle Jordan vlasnica je luksuznog nakita Jewelz Jordan, a svoju je poduzetničku karijeru započela s 9 godina. Osim toga suosnivačica je na ExCEL Youth Mentoring Instituteu, u kojem pomažu mladim poduzetnicima da pokrenu biznis.

11-godišnja Ella Poms izrađuje prirodnu organsku vunu, a sav novac od prodaje daje u dobrovoljne svrhe.  Mlada poduzetnica, karikaturistica, dizajnerica i aktivistica Maya Penn počela je raditi s 8 godina.

Aplikacija je još uvijek u izradi, ali bi uskoro trebala biti dostupna. Idealna je za svaku tinejdžericu koja želi naučiti kako pokrenuti biznis.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više