P&G i TerraCycle udružili snage kako bi pozvali na korištenje recikliranih proizvoda putem e-trgovine Loop

Tvrtka Procter & Gamble najavila je da će neki od njihovih najpopularnijih proizvoda uskoro dobiti ambalažu za višekratnu upotrebu. Reciklirani proizvodi u novoj ambalaži moći će se ponovno koristiti i puniti te je u cilju osvijestiti i promijeniti trenutnu naviku korisnika kod uporabe isključivo jednokratnog otpada.

Inovacija s ekološkim ciljem

U sklopu partnerstva s e-trgovinom Loop, produktom globalnog lidera u recikliranju, TerraCycle, također je predstavljeno rješenje „skupljaj i recikliraj“ koje će biti od velike pomoći kod eliminiranja otpada. Mnogi od najvećih svjetskih brendova P&G-a, uključujući Pantene, Tide, Cascade i Oral-B, sudjelovat će u ovoj inovativnoj ideji.

Loop je prvo globalno rješenje za kupovinu koje pomoću pakiranja koje se prikuplja, čisti te ponovno puni i koristi, podiže standard i praktičnost u zaštiti okoliša u usporedbi s postojećim e-trgovinama. Loop također nudi mogućnost prikupljanja rabljenih proizvoda u domovima korisnika u svrhu daljnjeg recikliranja ili ponovne uporabe, a P&G je prva tvrtka potrošačkih proizvoda koja se pridružila Loopu.

Partnerstvo je najavljeno na godišnjem skupu Svjetskog gospodarskog foruma u švicarskom Davosu, s naglaskom da ono dodatno unaprjeđuje ciljeve održivog razvoja P&G-a za 2030. godinu i kontinuiranu predanost tvrtke prema održivim pozitivnim svakodnevnim aktivnostima.

Znanstvenici i inženjeri P&G-a razvili su inovativni način proizvodnje, pakiranja i distribucije koji će oduševiti potrošače i olakšati održivi život svojim potrošačima, a čak jedanaest P&G brendova bit će dostupno u Loopu u jednom od tri formata. Sustav Loop bit će potvrđen i optimiziran kroz stvarne eksperimente učenja na tržištu, počevši od sredine 2019. godine u New Yorku i Parizu.

Trajno pakiranje i recikliranje

Favoriti mnogih kućanstva poput Pantenea, Ariela, Tidea, Cascadea i Cresta dizajnirali su novu izdržljivu i punjivu ambalažu s luksuznim pakiranjem koje nudi nove značajke i funkcionalnosti. Tako primjerice Pantene predstavlja jedinstvenu bocu napravljenu od trajnog i laganog aluminija za svoje šampone i regeneratore.

Tide, američki deterdžent za pranje rublja, sudjeluje u Loopu sa svojim Tide purclean deterdžentom za rublje u novoj izdržljivoj bočici napravljenoj od nehrđajućeg čelika s jednostavnim navojem i laganim mlazom.

Oral-B, inovacijski lider u oralnoj njezi već više od 50 godina, testirat će kružna rješenja za električne i klasične zubne četkice. Oral-B CLIC, novi dizajn za klasične četkice za zube nudi trajnu povezivu dršku s jedinstvenim dizajnom koja omogućuje korisnicima da samo zamijene glavu četkice.

Gillette i Venus osigurat će ekskluzivne putne pakete koje će potrošači moći zadržati kao dodatak uz držač. Upotrijebljene dijelove i oštrice tih proizvoda za njegu TerraCycle će prikupiti od potrošača za daljnje recikliranje.

Pampers i Always testirat će iskorištene higijenske proizvode prikupljene iz domova potrošača za daljnje recikliranje koristeći  revolucionarnu tehnologiju razvijenu od strane Fater, P&G i Angelini Group Joint Venture. Tehnologija pretvara iskorištene higijenske proizvode u sekundarne sirovine za druge primjene.

Kako radi Loop?

Potrošači će moći posjetiti web stranicu Loopa ili web stranice maloprodajnih partnera tvrtke Loop kako bi vidjeli i kupili pouzdane robne marke koje su sada redizajnirane da ne stvaraju otpad. Svoje će trajne proizvode dobiti u Loopovoj ekskluzivno dizajniranoj torbici koja će ukloniti potrebu za jednokratnu ambalažama kao što su kartonske kutije.

Kada potrošači završe sa korištenjem svojih proizvoda, odlažu praznu ambalažu u jednu od svojih Loop torbica, a Loop će nakon toga izravno pokupiti ambalažu iz njihovih domova. Prema potrebi zamjenjuje proizvode i potom vraća ponovno napunjene pošiljke potrošaču. Korišteni proizvodi poput pelena, jastučića, britvica ili dijelova četkica za zube, ponovno će se iskoristiti ili reciklirati.

reciklirani proizvodi

„Više od 180 godina radimo na inovativnosti i gradimo svijest potrošača na globalnoj razini kako bi osigurali odgovornu potrošnju. Sada je vrijeme za djelovanje. Trudimo se našu snagu brenda usmjeriti ka osvješćivanju svijesti potrošača kako bi održiva rješenja postala naša svakodnevnica. Inovativna partnerstva ključna su za postizanje ove misije jer nitko ne može uspjeti sam“, rekla je Virginie Helias, potpredsjednica P&G-a i glavna direktorica za održivost.

Izvršni direktor TerryCyclea, Tom Szaky, naglasio je kako ne žele samo eliminirati ideju o ambalažnom otpadu, nego i uvelike poboljšati iskustvo proizvoda i praktičnost u načinu na koji kupujemo.

“Sretni smo što možemo surađivati s P&G i drugim svjetskim brandovima, trgovcima, infrastrukturnim tvrtkama i Svjetskim gospodarskim forumom kako bismo stvorili novi način za odgovornije konzumiranje proizvoda. Kroz Loop, potrošači će moći odgovorno konzumirati proizvode u posebno dizajniranom trajnom ili potpuno recikliranom pakiranju. S druge strane, kroz moć i doseg poznatih brandova kao što je tvrtka P&G, moći ćemo promijeniti navike potrošača i postići opseg potreban za postizanje ciljeva modela“, poručio je.

Foto: PR, Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...