Ideje za svakodnevnu zdravu i povoljnu užinu

Sigurno ste svjesni da svakodnevno naručivanje hrane nije dugoročno ni isplativo ni zdravo, no ponekad je to jedini način da u užurbanom danu nađemo vremena za kvalitetan obrok. Kako biste takve dane sveli na minimum, potrebno je samo malo organizacije i planiranja namirnica. Za lakši početak donosimo nekoliko prijedloga brzih, ukusnih, povoljnih i zdravih opcija za svakodnevni ručak na poslu.

Tortilje po vašem guštu

ručak na poslu

Kod kupovnih tortilja, primjerice s piletinom i salatom ne možete utjecati na ono što se nalazi unutra. Naizgled zdravo, često takva hrana sadrži visokokalorične umake, a zbog takve kombinacije brzo ćete ponovo biti gladni. Pripremite sami tortilje ili kupite gotove, kratko ih na suho prepržite u tavi sa svake strane, napravite umak od senfa i majoneze ili jogurta i vlasca te dodajte salame, piletinu ili tunjevinu, povrće i po želji sir. Spakirajte u proziran celofan i eto zdravog obroka to-go. Možete ih pripremiti dan prije ili ujutro prije posla.

Tjestenina

ručak na poslu

Ako ste u potrazi za konkretnim obrokom koji će vas dugo zasititi, predlažemo tjesteninu koja ne mora nužno biti od klasičnog brašna. Isprobajte pirovu ili heljdinu, puno su zdravije, a uz dodatak mesne ili riblje baze i povrća teško da ćete osjetiti razliku, a unijet ćete manje kalorija i više vlakana.

Smoothie

ručak na poslu

Ako pokušavate smanjiti obroke ili jednostavno niste toliko gladni pokušajte voćni ili povrtni smoothie. Nama se sviđa zeleni smoothie, a radi se tako da u blender ubacite 1 šalicu listova kelja bez peteljki, 1 zelenu jabuku, pola banane, pola šalice peršina i 1 kivi. Sve na sitno ubacite, dodajte 2 šalice vode i miksajte dok ne postane pjenasto. Ako je previše gusta smjesta, dodajte još malo vode. Ovo nemojte raditi dan prije jer se pije što svježije pripremljen.

Autor: Maja Kos

Foto: Pixabay/ Unsplash

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

projekt jednako razvoj

PJR obilježio 10. godišnjicu poslovanja!

Projekt jednako razvoj, hrvatska konzultantska tvrtka specijalizirana za projekte Europske unije, obilježila je 10. godišnjicu poslovanja. Koliko je PJR uspješan, govore...