Ideje za svakodnevnu zdravu i povoljnu užinu

Sigurno ste svjesni da svakodnevno naručivanje hrane nije dugoročno ni isplativo ni zdravo, no ponekad je to jedini način da u užurbanom danu nađemo vremena za kvalitetan obrok. Kako biste takve dane sveli na minimum, potrebno je samo malo organizacije i planiranja namirnica. Za lakši početak donosimo nekoliko prijedloga brzih, ukusnih, povoljnih i zdravih opcija za svakodnevni ručak na poslu.

Tortilje po vašem guštu

ručak na poslu

Kod kupovnih tortilja, primjerice s piletinom i salatom ne možete utjecati na ono što se nalazi unutra. Naizgled zdravo, često takva hrana sadrži visokokalorične umake, a zbog takve kombinacije brzo ćete ponovo biti gladni. Pripremite sami tortilje ili kupite gotove, kratko ih na suho prepržite u tavi sa svake strane, napravite umak od senfa i majoneze ili jogurta i vlasca te dodajte salame, piletinu ili tunjevinu, povrće i po želji sir. Spakirajte u proziran celofan i eto zdravog obroka to-go. Možete ih pripremiti dan prije ili ujutro prije posla.

Tjestenina

ručak na poslu

Ako ste u potrazi za konkretnim obrokom koji će vas dugo zasititi, predlažemo tjesteninu koja ne mora nužno biti od klasičnog brašna. Isprobajte pirovu ili heljdinu, puno su zdravije, a uz dodatak mesne ili riblje baze i povrća teško da ćete osjetiti razliku, a unijet ćete manje kalorija i više vlakana.

Smoothie

ručak na poslu

Ako pokušavate smanjiti obroke ili jednostavno niste toliko gladni pokušajte voćni ili povrtni smoothie. Nama se sviđa zeleni smoothie, a radi se tako da u blender ubacite 1 šalicu listova kelja bez peteljki, 1 zelenu jabuku, pola banane, pola šalice peršina i 1 kivi. Sve na sitno ubacite, dodajte 2 šalice vode i miksajte dok ne postane pjenasto. Ako je previše gusta smjesta, dodajte još malo vode. Ovo nemojte raditi dan prije jer se pije što svježije pripremljen.

Autor: Maja Kos

Foto: Pixabay/ Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Vlada prisiljava poduzeća u vlasništvu gradova i županija na suzbijanje klijentelizma

Zbog visokog koruptivnog rizika funkciju praćenja usklađenosti trebat će uvesti trgovačka društva u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.