Glasnogovornica UN-a podijelila urnebesan savjet za rad od kuće koji morate probati!

Kao šefica komunikacija i glavna glasnogovornica Visokog povjerenstva Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), Melissa Fleming vodeća je u naporima oko komunikacije diljem svijeta. Djelujući u 120 zemalja, UNHCR pruža sklonište i pomoć za preko 30 milijuna ljudi koji su pobjegli od ratova i progona. U svojoj ulozi uvela je strateško planiranje komunikacije osmišljeno da više utječe na publiku – medije, donatore, vladu, ali i same izbjeglice. A njezina inovativnost ne očituje se samo u svijetu komunikacija, već i u privatnoj sferi! S pratiteljima na Instagramu podijelila je odličan savjet za aktualni rad od kuće!

Melissa Fleming

Melissa Fleming žena je koja stalno napreduje i zbog koje napreduje i društvo. Vodi projekt rebrandinga za UNHCR i pokreće novu digitalnu platformu za interaktivni angažman i pojedinačno darivanje. Riječ je o ženi koja se UNHCR-u pridružila nakon Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) gdje je osam godina bila glasnogovornica i voditeljica javnih informacija tijekom razdoblja u kojem je organizacija objavljivala javno svoj inspekcijski rad u Iraku, Iranu i Sjevernoj Koreji te je osvojila Nobelovu nagradu za mir 2005. Prije IAEA-e, vodila je tim za tisak i informiranje u Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju te je radila kao stručnjakinja za javne poslove na Radiju Slobodna Europa / Radio Liberty, prema Communication-director.


Pročitajte više: Fortune je objavio listu najmoćnijih žena u svijetu biznisa!


Jednom je prilikom u intervjuu za Communication-director izjavila: “Na mojem poslu, ako sami ne osjećate empatiju prema izbjeglicama koje predstavljate, nećete biti vjerodostojni. Kako se kaže: “statistika su ljudska bića s isušenim suzama.” Komunikatori koji o ljudima govore kao o statistici, mogu sastavljati odlične naslove, ali neće stvoriti suosjećanje, poticati promjene i poticati na akciju. Usprkos tome, slušanje priča o izbjeglicama također može biti teško – osjećate neku vrstu sekundarne traume koja izaziva puno stresa i osjećaja krivnje. Važno je osvijestiti koliko smo sretni što živimo na mirnom mjestu, imamo putovnice, dom i možemo birati gdje ćemo živjeti. Tek tada možemo skupiti snage za pomoći drugima.”

Savjet za rad od kuće

Na svojem Instagram profilu podijelila je jedan inovativan savjet za rad od kuće, čime je oduševila brojne pratitelje.


Pročitajte više: Što će donijeti ‘smrt’ klasičnih ureda za zaposlenike te prelazak na rad od kuće?


“Dijelim svoj najbolji savjet za kućni ured: Pretvorila sam dasku za peglanje u radni stol. Može se smjestiti bilo gdje u stanu, omogućuje promjene perspektive i okruženja te promjenu visine za bolje svjetlo i kut kamere. Osim toga, mogu nestati s ovim radnim stolom u drugu sobu kada nas troje ukućana trebamo odvojen i tih prostor za rad.”

savjet za rad od kuće

Pročitajte više: 8 koraka za uspješan rad od kuće


Kada toliko uspješna i nevjerojatna žena podijeli savjet, sigurni smo da vrijedi probati! Uostalom, od toliko dugih mjera izolacije, dobro je u kućni ured uvesti nešto novo.

Foto: Instagram/melissarfleming

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žensko vodstvo u državnim institucijama

Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se...
- Advertisment -