Gdje se zabaviti ovaj vikend?

Iako nam Dan nezavisnosti pada na subotu, i nismo uspjeli dobiti barem malo duži vikend, svejedno subotu i nedjelju možete iskoristiti kako bi se dobro zabavili.

Isplanirajte neki kraći izlet s djecom, pronađite mjesto gdje ćete se odmoriti ili dozvolite nama da vam ponudimo nekoliko prijedloga.

Vikend događanja za djecu

Nakon prošlotjednog odgađanja zbog lošeg vremena, u subotu se održava Eko Limach Fest. Program započinje u 10 sati, u parku Maksimir pokraj male pozornice, a trajat će sve do 18 sati. Ulaz je slobodan.

Želite li djecu odvesti na predstavu, donosimo nekoliko prijedloga:

Šuma priča je vesela i šarena dječja predstava o obitelji medvjedića, a održat će se u subotu u 11 sati u Centru mladih Ribnjak.

Za najmlađe tu je i predstava Cvrčak i mravi u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a predstava će početi u nedjelju u 11 sati. U istom terminu, za malo starije (7+) u Gradskom kazalištu Žar ptica počinje predstava o Žar ptici, odnosno prema ruskoj narodnoj bajci, legendama o Feniks ptici i perzijskoj poemi iz 12 st.

Abrakadabra Zoo se održava do kraja listopada, a zahvaljujući tom programu građani mogu po prvi put kročiti na Labuđi otok. Među najzanimljivijim je kostimiranim likovima božica Vestia na vatrenom prijestolju. Program je namijenjen djeci starijoj od pet godina i njihovim roditeljima, a održava se u dva termina – od 18.15 do 21 te od 20.15 do 23 sata.

U nedjelju se na Bundeku održava i Međunarodni dan zaštite životinja, gdje se uz edukativna, kulturna i gastronomska događanja, priprema i vegetarijanski piknik.

Vikend događanja za odrasle

Započeo je Tjedan restorana, stoga iskoristite priliku i u vrijeme najukusnijeg tjedna u godini posjetite najbolje hrvatske restorane.

U nedjelju u 10 sati počinje Zagrebački maraton. Start će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića. Ako niste raspoloženi za trčanje, možete ih doći i samo podržati.

Tko još nije pogledao Spektakluk i nasmijao se uz Renea Bitorajca i Tarika Filipovića, može to učiniti ove nedjelje u 20 sati u Kazalištu Kerempuh.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više