Serena Williams pokazala postpartum tijelo pa poručila: nije savršeno i ne mora biti

Od emocionalnih izazova pa do fizičkih promjena, postporođajno razdoblje teško je za svaku ženu. Mnogo njih nakon poroda muči se s pogledom na odraz u ogledalu. Da to nije problem samo “običnih” žena, pokazuje i teniska legenda Serena Williams. U objavi na Instagramu poručila je ženama da trebaju voljeti same sebe, jer sve počinje s njima.

Sve počinje s nama samima

“Voljeti sebe je bitno. Smatram da se moram podsjećati na tu ljubav prema sebi kroz sve faze svog života. Trenutno volim što moje tijelo nije savršeno. Volim što mirišem na mlijeko – to mlijeko održava Adiru Ohanian”, napisala je Williams referirajući se na svoju kćerkicu koja je rođena u kolovozu 2023. godine.

“Volim upoznavati novu verziju svog tijela. To je promjena, ali promjena koja je bila vrijedna toga. Zato započnite ovaj tjedan, znajući da ste voljeni, a to počinje s vama.”

Svoju je objavu završila porukom da sad ide u teretanu. Na fotografiji koju je uz ovu poruku objavila, u kupaćem kostimu drži svoju kćerkicu.


Pročitajte više: Michelle Obama, Serena Williams i ostale slavne mame otkrivaju zašto je ponekad teško biti mama!


Normalno je

Brojne žene muku muče nakon poroda sa željom da što prije tijelo vrate ‘u normalu’. Stide se tijela koje je nakon poroda ostalo, ali kako piše jedan portal za roditelje, treba imati na umu da ste posljednjih devet mjeseci proveli ‘hraneći’ malo ljudsko biće u sebi, a to je nevjerojatan, transformativni proces koji izaziva strahopoštovanje i koji od tijela zahtijeva puno promjena.

Normalno je da je trbuh ‘restegnut’ – pa posljednjih 9 mjeseci istezao se kako bi bio dom za bebu. Normalno je da su bokovi široki – beba je morala izaći van. Sve će to s vremenom sjesti na svoje. Nametnuti standardi i nerealni prilazi ne mogu pomoći, samo odmoći.

Serena je svojom fotografijom pokazala milijunima žena da je sve ovo – normalno. I dio svakodnevice svake žene koja odluči postati majka. Njezinu je objavu podržalo pola milijuna ljudi.

Smatrali ju previše “muškastom”

Nije ovo prvi put da Serena progovara o nerealnim standardima ljepote koji su postavljeni. Iako uvijek u intervjuima naglašava da se voli onakva kakva jest, također je pričala i o tome kako se njezino tijelo nije uklapalo u standarde. Previše je “muškasta”, govorili su. Ona se, kaže, osjećala previše snažnom i nabildanom. Jedno je vrijeme radila samo određene vrste vježbi bez utega ne bi li imala vitke noge i ruke, kao što je poželjno u patrijarhalnom društvu.

“Ali onda sam shvatila da stvarno moraš naučiti prihvatiti ono što jesi i voljeti ono što jesi. Zaista sam zadovoljna svojim tipom tijela i jako sam ponosna na njega”, rekla je Williams u intervjuu 2015. godine.

Nju i njezinu sestru Venus često su nazivali “braća Williams”, prisjetila se. Nije joj bilo lako, no zadržala je snažan i pozitivan mindset. Ipak, naučila je voljeti svoje tijelo jer, na kraju krajeva, upravo ono joj je omogućilo da bude najbolja tenisačica svijeta.

Foto: Instagram @serenawilliams

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Nije bilo ni pre toga, izgledala je k’o tenkić dok se još bavila tenisom, ali svejedno, ona je wonderwoman! A ako joj nešto baš i zasmeta, uvek može da ode na neku “nanokliniku” i reši to što želi, mada mislim da nije taj tip. Bravo Serena!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -