Serije u kojima možete uživati ove jeseni

Jesen se približava. Godišnji je završio, škola je počela, brige se vraćaju na leđa. Sunce nas polako napušta, temperatura se polako snižava, a jaknice se pripremaju za izlazak iz ormara.  Dok se Hrvatska priprema za novo godišnje doba, mi pripremamo načine na koje se možete zabaviti čak i kad ostajanje u kući zamijenjuje aktivnosti na zraku. Jedna od njih – nove serije!

Najbolje serije za ovu jesen

Filmska industrija marljivo priprema nove naslove, ali valjalo bi prije toga pogledati one koji su već dostupni. Pogledali smo što se nudi, i na omiljenoj stranici Rotten Tomatoes saznali što se to trenutno gleda na HBO-u i Netflixu.


Pročitajte više: Inspirativni ženski likovi s malih ekrana


HBO Top 5:

  • THE LADY AND THE DALE

Ova dokumentarna serija govori o nevjerojatnoj Elizabeth Carmichael, poduzetnici koja je sredinom prošlog stoljeća odlučila prkositi svojem vremenu i postati vlasnica najveće proizvodnje autombila. Radi se o auto marki The Dale. Koliko daleko će njeni suvremenenici ići da ju unište? Hoće li izdržati pritiske?

  • CLOSE ENOUGH

Animirana serija na humorističan način prikazuje probleme mladih obitelji. S jedne strane želja da osiguraju dobar život svojoj djeci, s druge strane potraga za vlastitom mladosti.

  • THROUGH OUR EYES

Dokumentarna serija iz drugog kuta gledanja. Protagonisti ove serije su djeca i njihovo viđenje katastrofa koje se događaju oko nas – od beskućništva do globalnog zatopljenja.

  • IT’S A SIN

Radnja je smještena u London 1980-ih, kada Britanijom hara epidemija AIDS-a. Serija prati skupinu prijatelja u pokušaju da žive i prežive.

  • THE FLIGHT ATTENDANT

Kaley Cuoco u glavnoj ulozi nestašne stjuardese koja se uvali u probleme. Kad se probudi u hotelu i shvati da je pored nje mrtav muškarac, kreće u bijeg – od policije, ali i sama od sebe.


Pročitajte više: TV serije koje volimo iznova gledati


Netflixovih Top 5:

Foto: Unsplash/Nicolas J Leclercq
  • THE BABY-SITTERS CLUB

Skupina ambicioznih djevojčica u sedmom razredu pokreće vlastitu baby-stitter agenciju. Veselo i naivno ulaze u posao i usput upoznaju čari poduzetništva.

  • IMMIGRATION NATION

Dokumentarna serija otkriva kako je zapravo izgledala potraga za migrantima i deportacija za vrijeme Trumpove vlade u SAD-u.

  • AMEND: THE FIGHT FOR AMERICA

Will Smith u zabavnom, ali informativnom dokumentarcu objašnjava kako se američka povijest kosila s Ustavnim pravima.

  • NADIYA BAKES

Za one koji vole slastice, ovo je prava stvar. Nadiya u ovom dokumentarcu peče kolače i otkriva male, ali veoma slatke tajne.

  • SWEET TOOTH

Fantastična Sci-Fy priča o postapokaliptičnoj Zemlji i jednom dječaku koji pokušava preživjeti. Ali nije kako zvuči, serija ima sladak ton i upozorava na to da je priroda ipak iznad čovjeka.

Foto: Unsplash/Mason Kimbarovsky

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

sport i menstruacija

Sport i menstruacija: poznavanje menstrualnog ciklusa ih može savršeno ujediniti

Bilo da ste profesionalna ili rekreativna sportašica, poznavanje načina na koji vaš ciklus utječe na trening ključno je za postizanje vašeg...
- Advertisment -