Servis Jedem doma pripremio je mnoštvo novosti za sve koji ne stignu kuhati

Jedem doma specijalizirana je usluga pomoći u kućanstvu u području nabave namirnica i kuhanja, osnovana 2015. godine. Servis zapošljava pomno odabrane domaćice izvrsnih kulinarskih sposobnosti, koje za klijente diljem grada Zagreba odlaze u nabavu kvalitetnih namirnica na Dolac i pripremaju obroke u njihovom domu.

Prva muška domaćica

Ovih dana timu se pridružuje i prva muška domaćica, čime ekipa servisa Jedem doma sada broji četiri kuhara. – Već i sama činjenica da u hrvatskom jeziku ne postoji izraz za mušku domaćicu osim ovog opisnog (domaćin ipak označava jedan drugi pojam) govori da smo i u ovom segmentu odlučili pomaknuti navike i shvaćanja naše sredine.

Naime, i samo prihvaćanje da svakodnevno kuhanje u kućanstvu može obaviti i netko unajmljen za to a ne nužno supruga i majka značilo je svojevrsno pomicanje tradicionalnog pogleda na svijet, prisutnog u cijeloj Hrvatskoj, pa i u milijunskom Zagrebu –kaže Željka Maras, osnivačica i direktorica servisa Jedem doma.

Jedem doma donosi nov, profesionalan pristup pomoći u kućanstvu u Hrvatskoj, i to specijaliziran samo na nišu nabave namirnice i kuhanja. Gotovo cijela branša dosad se odvijala u zoni sive ekonomije. Rijetke obitelji imaju kućnu pomoćnicu u radnom odnosu ili joj naknadu za rad isplaćuju preko računa, sa svim zakonom propisanim davanjima.

Uglavnom su to kontakti preko oglasnika ili usmene preporuke i u pravilu rad na crno. Klijent najčešće nema kontrolu nad time koga pušta u svoj dom, a poseban je izazov to što je na taj način vrlo teško naći uistinu kvalitetnu kućnu pomoćnicu u području visokih kulinarskih vještina. Menadžment servisa Jedem doma dao si je truda da u višemjesečnom selekcijskom postupku pronađe domaćice koje sjajno kuhaju, i u čije kulinarsko usavršavanje neprestano ulažu.

One su s tvrtkom u stalnom radnom odnosu, a klijent dobiva račun s točnom specifikacijom usluge i preslikom računa za kupljene namirnice. Iako svi nemaju formalnu kuharsku edukaciju, djelatnici servisa Jedem doma izvrsni su kuhari s istančanim senzibilitetom za hranu, koji konstantno usavršavaju na kulinarskim radionicama i u praksi. Znaju prepoznati kvalitetnu namirnicu, pozudane su i pozitivne osobe koje osim finih obroka u domove svojih klijenata unose toplinu.

Visoka kvaliteta usluge

U prilog uistinu visoke kvalitete njihove usluge govori i činjenica da usluge servisa Jedem doma za pripremu svečanih ručkova i večera redovito koriste i pojedina strana veleposlanstava u Zagrebu.

– Kuhanje po kućama, kako se kolokvijalno opisuje naša usluga, nije toiliko stran pojam ni u Hrvatskoj. –kaže Željka Maras. – Brojni hrvatski chefovi, od onih najpoznatijih do onih manje etabliranih, već čitav niz godina organiziraju “rent-a chef” privatne večere za probranu klijentelu. I to je sjajno. I mi katkad za svoje klijente pripremamo i svečane ručkove i večere.

No ono na čemu temeljimo svoj poslovni model jest svakodnevno kuhanje. Divno je priuštiti si vrhunskog chefa za proslavu godišnjice braka ili rođendana, no teško je zamisliti da će vam upravo taj slavni kuhar kojeg gledate na televiziji u vašem domu ponedjeljkom kuhati grah, srijedom motati sarme, a petkom razvlačiti strukle koje ćete zamrznuti i ispeći kad vam dođu nenadani gosti.

Ponuda jela za svačiji ukus

Ponuda jela koju pripremaju domaćice Jedem doma proteže se od tradicionalnih jela hrvatske kontinentalne i primorske kuhinje do posebno osmišljenih jela za one klijente koji prakticiraju bezglutensku, paleo, alkalnu ili LCHF prehranu.

Najpopularnija usluga servisa jest kuhanje tijekom radnog tjedna po principu “jedan dan za cijeli tjedan”, tako da se u jednom dolasku djelatnice pokrije potreba za kuhanim obrocima za nekoliko dana unaprijed. Jedno svježe skuhano jelo čekat će klijenta na štednjaku kad dođe kući, drugo će jelo u hladnjaku odstajati do sutradan, a neke će obroke domaćica skladištiti u zamrzivač.

Sve to u lijepo dizajniranim staklenkama i s otisnutim uputama na koji način navedena jela doraditi sutradan ili za nekoliko dana. I posljednje, ali ne najmanje važno – njegova će ga kuhinja nakon sve te akcije čekati blistavo čista.

Servis Jedem doma nudi i uslugu nabave namirnica i pripreme obroka tijekom vikenda za one klijente koji se ni vikendom ne žele zamarati odlaskom na tržnicu i boravkom u kuhinji.

Popularni su i paketi Imamo goste i Sretan rođendan -priprema jela uoči posjeta gostiju ili proslave rođendana, kada klijenti opušteno dočekuju svoje goste, dok je sav posao u kuhinji za njih odradila iskusna domaćica.

Proteke godine servis bilježi veliki rast

2017. godinu završili smo s 50% većim brojem izdanih faktura i jednako toliko višim prihodom nego 2016. godinu. Tendencija je to velikog rasta i značajnog koraka u ostvarivanju početnog poslovnog plana o servisu s 8 do 10 domaćica, koje će činiti pravi mali odred za kuhanje. – zaključuje Željka Maras. – Moja vizija brenda Jedem doma tu ne staje.

servis jedem doma

U ove dvije godine na terenu smo spoznali što ljudi najviše želi jesti kod kuće i dobili ideju ne samo kako im to skuhati nego i kako im olakšati kuhanje kod kuće. Planiramo pokrenuti prehrambenu liniju najpopularnijih jela pretpripremljenih za kuhanje, koje će klijente koji vole i žele sami kuhati pretvoriti u kulinarske virtuoze bez dugotrajnog boravka u kuhinji.

Također, planiramo našim pratiteljima na društvenim mrežama ponuditi atraktivne medijske sadržaje vezane uz pripremu jela, ali i zanimljivosti iz života naše specifične djelatnosti. Pred nama je i osnivanje franšize Jedem doma, pa će zainteresirani poduzetnici moći koncept Jedem doma dovesti i u ostale gradove Hrvatske i regije.

Foto: Jedem doma

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

njega kože ukrajina

Anna Korzun iz Ukrajine pobjegla u Hrvatsku gdje gradi skincare brend...

Vlasnica brenda za njegu kože Skinity, ukrajinska poduzetnica Anna Korzun ima tek 24 godine, a nedavno je rodnu Ukrajinu zamijenila Hrvatskom....