Stipendije za žene u znanosti

L’ORÉAL Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO već devetu godinu za redom raspisali su natječaj za nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ kojim dodjeljuju četiri stipendije od čak 5.000 eura.

Stipendije za žene u znanosti dobit će najuspješnije

Na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, Izborno povjerenstvo programa stipendiranja „Za žene u znanosti“ dodijelit će stipendije najuspješnijim znanstvenicama do 35 godina starosti, koje su u završnoj fazi izrade doktorske disertacije iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva te biotehničkih znanosti, uključujući  i interdisciplinarna područja. Do sada je dodijeljeno ukupno 30 stipendija.

Po prvi put ove godine, jedna od četiri znanstvenice koja će osvojiti vrijednu nacionalnu stipendiju programa „Za žene u znanosti“, imati će priliku dobiti i međunarodnu stipendiju koju od ove godine L’Oréalova zaklada „For Women in Science” u suradnji s UNESCO-om dodjeljuje u sklopu projekta „International Rising Talents“. Kandidatkinje svoje prijave za natječaj „Za žene u znanosti“ mogu poslati Hrvatskom povjerenstvu za UNESCO do 6. studenog 2014. na adresu Runjaninova 2, s naznakom „Za žene u znanosti“.

Do sada je podržano preko 2000 znanstvenica

Međunarodni program „For women in science“ kojeg su 1998. godine pokrenuli L’ORÉAL i UNESCO stvoren je s ciljem promoviranja žena u svijetu znanosti te mijenjanju njihove predodžbe u društvu. Program nagrađuje znanstvenice s područja prirodnih znanosti istovremeno ih potičući na provedbu daljnjih istraživanja i znanstvenog usavršavanja. Od očuvanja bio raznolikosti do otkrivanja tajni gena, od pronalaska lijekova različitih bolesti do istraživanja svijeta u kojem živimo i svemira u kojem se nalazimo, ove izvanredne znanstvenice koje se nagrađuju na svih 5 kontinenata, posvetile su svoje živote unaprjeđenju znanja i dobrobiti čovječanstva.

Tijekom dosadašnjeg djelovanja projekt „For Women in Science“ pružio je financijsku potporu znanstvenicama na svim kontinentima bez obzira na njihovo područje interesa. Projekt je podržao preko 2000 znanstvenica u 115 zemalja. natječaj-za-stipendije-za-žene-u-znanosti-1

Foto: L’Oreal, 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...