Što je zapravo micelarna vodica?

Čišćenje lica najvažniji je korak za zdravlje i ljepotu kože. Ono uklanja višak sebuma i znoja te odumrle stanice na površini kože, prljavštinu iz okoliša, kao i šminku. Kad su nečistoće temeljito uklonjene i pore očišćene, proizvodi za njegu kože lakše se apsorbiraju i njihova je učinkovitost puno veća.

Za očuvanje zdravlja, ljepote i mladenačkog izgleda, obavezno je svakodnevno čišćenje lica dva puta dnevno (ujutro nakon buđenja i uvečer prije spavanja), a apsolutni hit u svijetu čišćenja lica nježni su, ali učinkoviti micelarni čistači.

“Otkriće” micelarnih čistača

Prvi micelarni čistači nastali su u Parizu, gradu koji je uvijek pomicao granice inovativnosti kada je u pitanju njega kože. Micelarna vodica prvi je proizvod koji je u rekordnom roku postao omiljeno sredstvo za čišćenje lica i skidanje šminke francuskih žena, a trend se u zadnjih nekoliko godina proširio cijelim globusom.

Micelarni čistači idealni su za sve tipove kože, pogotovo osjetljive koja ima tendenciju pretjerano reagirati na klasične čistače s agresivnima sastojcima (npr. sapuni). Također, izvrsni su i za masnu i mješovitu kožu jer agresivna sredstva za čišćenje često znaju dodatno stimulirati izlučivanje sebuma, što nije slučaj kod nježnih micelarnih čistača koji čuvaju prirodan hidrolipidni sloj kože i njezinu ph ravnotežu, ostavljajući kožu čistom i blistavom.

Micele su organizirane nakupine od po nekoliko stotina micelarnih surfaktanata (površinskih aktivnih tvari). Svaki micelarni surfaktant sastoji se od hidrofilnog i hidrofobnog (lipidnog) dijela. Micele smanjuju površinsku napetost između nečistoće i kože te na taj način „dižu“ nečistoću s površine kože. Na površini kože nečistoće, šminka i suvišan sebum prijanjaju na lipidni dio micele, čuvajući hidrolipidni film same kože.

Micelarna vodica i pjena – za svakodnevno čišćenje

U vrijeme kada nam je svaki trenutak slobodnog vremena dragocjen, NUXE Micelarna vodica za čišćenje lica s laticama ruže, brzo i jednostavno, u samo jednom koraku s lica i područja oko očiju uklanja sve nakupljene nečistoće, šminku i suvišan sebum.

Iznimno nježnim micelarnim surfaktantima biljne čisteće baze kokosa učinkovito uklanja sve nečistoće i make-up s lica te očiju i usana, štiteći hidrolipidni film kože. Cvjetna vodica latica ruže Rosa damascena, alantoin te biljni glicerin umiruju i omekšavaju kožu, dok prirodna hijaluronska kiselina štiti od isušivanja.

Prva micelarna pjena na tržištu –  NUXE Micelarna pjena za čišćenje s laticama ruže sadrži cvjetnu vodicu latica ruže Rosa damascena, alantoin te biljni glicerin koji umiruju i omekšavaju kožu lica. Nježni micelarni surfaktanti biljne čisteće baze kokosa učinkovito uklanjaju sve nečistoće, šminku i suvišan sebum, nježno i temeljito, bez isušivanja.

Umivanje lica ovom neodoljivo mirisnom, pahuljastom pjenom postaje pravi užitak!

Foto: Nuxe

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -