Što je native advertising i zašto je važan

Brandovi koji drže do svoje reputacije stalno su u potrazi za načinima kako prenijeti željenu poruku na krajnjeg korisnika bez da to čine na agresivan način. Tako je nastalo native (prirodno) oglašavanje koje je predstavilo svojevrsnu revoluciju u marketingu modernog doba. Radi se o direktnom rezultatu dugotrajne potrage za vrstom komunikacije koja je efikasna, a nije napadna. Native sadržaj je onaj koji je pomalo neprimjetno integriran u sadržaj objave koja se želi prenijeti na čitatelja.

Način oglašavanja koji je postao neophodan

U digitalnom okruženju, native advertising je postao vodeći način oglašavanja, a ukoliko se i sami bavite poslom u kojem često objavljujete sadržaje različite tematike s ciljem prodaje, ovo je sistem rada koji biste trebali početi primjenjivati. Osim što se ovaj pristup oglašavanju pokazao efikasniji kod ciljanih skupina, nastao je i kao alternativa bannerima i online oglasima koji u suvremenom oglašavanju bilježe sve slabije rezultate.

Također, dolaskom GDPR-a native advertising postaje još neophodniji. Richard Lawson, voditelj odnosa s javnošću u tvrtki Strossle na prošlogodišnjim Danima Native advertisinga naglasio je kako će GDPR vratiti potrošačima kontrolu nad onime što im se medijski servira. Tvrtke će morati biti vrlo temeljite u tome što i kako traže od potrošača. Potrošači će sami birati koji sadržaj žele vidjeti i u kojoj mjeri, a i bit će više informirani nego do sada te neće pristajati na ono što nije u okviru njihovih interesa. Za tvrtke to ne predstavlja nužno prepreku već mogućnost za kreativnijim pristupom. Klasičan oglas to svakako nije, no native advertising jest.

Kao brand trebali biste biti orijentirani na stvaranje dodatne vrijednosti u očima kupca i to je ono što će vam svaki marketinški stručnjak reći. Native advertising nudi upravo to, te ukoliko uspijete iskomunicirati svoju priču na ovaj način, potrošači će biti zainteresirani čuti više, a to je ono čemu svi težimo.

Autor: Maja Kos

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više