Women in Adria članice koje mijenjaju lice IT-a

žene u it industriji

Od 2015. godine, naša članica Nataša Kapov preko svoje tvrtke Lemax obilježava međunarodni dan žena i djevojaka, svakoga četvrtka u mjesecu travnju.  Iako je ICT sektor prepun potencijala za rast i zapošljavanje i dalje se mali broj djevojaka i žena odlučuje za karijeru u ovoj industriji.

Cilj eventa ICT Supergirls 2018. je razbiti stereotipe te kroz predavanja uspješnih poslovnih žena dokazati mladim djevojkama, ženama i javnosti da je ICT sektor rezerviran jednako za muškarce i žene, te da u ovom području svi mogu biti uspješni. Iz tog razloga, ovogodišnji slogan je „You can do IT“, čija će se tematika provlačiti kroz sva predavanja.

Na ovom će se cjelodnevnom, eventu mlade djevojke i žene informirati o različitim mogućnostima koje nudi ICT industrija, a koje su danas dostižnije nego ikad prije, bez obzira na stečeno obrazovanje.

Na prvom eventu naše članice Nataše Kapov sudjelovala je i Lora Pleško iz Mašinerije, a sada je ona organizatorica ovogodišnjega događaja koji će se održati 26. travnja pod nazivom Girls in ICT day.

Predavanje uspješnih žena na području IT-a

žene u it industriji

Program će započeti predavanjima uspješnih žena na području IT-a. Vlatka Šipoš, voditeljica projekta u tvrtki Pet Minuta d.o.o. govorit će o načinu vođenja projekata. Marketing stručnjakinja Alma Saganić održat će predavanje o marketingu, a freelancerica Ivana Miličić o dizajnu. Nakon predavanja slijedi druženje s radnicama Mašinerije putem okrugloga stola, gdje ćete kroz slobodan razgovor moći saznati ponešto o programiranju i dizajnu. Predstavljen će biti i uvod u razvojni proces, kao i način na koji se od ideje dolazi do proizvoda. Zadnje predavanje ovoga eventa predstavit će uvod u programiranje.

Bit će ovo još jedan događaj u kojemu se djevojke i žene potiču da razmisle o obrazovanju u ICT zanimanjima, a ovaj event upravo im to omogućuje kroz predavanja uspješnih žena u ICT sektoru.

Foto: arhiva portala Women in Adria

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više