Studenti s RIT-a izborili finale natjecanja L’Oréal Brandstorm

Tim studenata ”GrooMe” s  fakulteta Rochester Institute of Technology  (RIT Croatia) predstavljat će Hrvatsku na svjetskom finalu  L’Oréal Brandstorm natjecanja u Parizu. Regionalna razina ovog najvećeg svjetskog studentskog natjecanja održana je početkom svibnja putem video linka, a Hrvati su među predstavnicima 14 zemalja istočne Europe izborili svoje mjesto na finalu koje će se održati u Parizu 15. svibnja, u obliku pravog sajma inovacija.

Tim ”GrooMe” s fakulteta Rochester Institute of Technology  (RIT Croatia) pobijedio je na nacionalnoj razini projekta u kategoriji tehnološki izazov projektom ”GrooMe”, a ideja je proizašla iz rastućeg trenda nošenja brada posljednjih godina te velikog potencijala tržišta preparata za bradu. RIT-ovci Domagoj Hruškar (21), Martin Kajtazi (21) i Jakov Fauković kroz svoj projekt omogućili bi svim mladim muškarcima da kroz interaktivnu i zanimljivu aplikaciju svakog puta uspješno oblikuju svoju bradu, uz savjete kako kvalitetno održavati bradu specijaliziranom linijom proizvoda.

Zadatak svih sudionika bio je „unaprijediti njegu muškaraca inovacijom koja će promijeniti njihove životne navike“, uz ovogodišnjeg partnera – L’Oréal Paris Men Expert linijom kozmetike za muškarce, a samo najbolji dobili su priliku pokazati svoju kreativnost pred svijetom 15. lipnja u francuskoj prijestolnici.

L’Oréal će tada u Parizu održati svoj prvi sajam inovacija gdje će regionalni finalisti predstaviti svoje projekte žiriju sastavljenom od L’Oréalovih brand stručnjaka i menadžera, te brojnim specijaliziranim novinarima. Finalisti će u maniri prezentatora na najvećim sajmovima novih tehnologija i inovacija imati svoj statičan prostor za izlaganje te će ih kontinuirano obilaziti žiri, čak pet puta u pet različitih sastava, pri čemu će zadatak timova biti svakoga od njih uvjeriti u genijalnost upravo njihove ideje i strateški pristup njenoj provedbi.

Studenti s RIT-a izborili finale

Pobjedničke timove iz obje natjecateljske kategorije (tech i brand izazov) očekuje novčana nagrada u iznosu od 10.000 eura. Pored ove nagrade, ovogodišnji Brandstorm dodjeljuje i CSR trofej, nagradu u iznosu od 5.000 eura, za projekt koji prikaže najveći društveno-odgovorni potencijal. Osim nagrada za pobjednike, svi sudionici Brandstorma imaju priliku postati i dio tima kompanije L’Oréal, s obzirom da se kroz godine upravo ovaj projekt pokazao kao snažan regrutacijski alat.

Foto: RIT

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...