Studio EXIT donosi monodramu o Evi Braun u vrhunskoj izvedbi Darie Lorenci Flatz

Ljubitelji predstava i oni koji žele male ekrane zamijeniti pozornicom, već ovu subotu 9.2. s početkom u 19h mogu doći u studio EXIT i uživati u predstavi “Eva Braun”. Ova monodrama autora Stefana Kolditza postavljena je kao demistifikacija jednog mita koji još i dan-danas golica razne izdavače i žutu štampu.

Žena u Hitlerovoj sjeni

Evu Braun svijet poznaje kao ženu koja je posljednih 16 godina svog života provela uz Adolfa Hitlera, točnije u njegovoj sjeni. Njezina smrt još uvijek je ostala zagonetka pa su se oko nje ispleli i razni mitovi. Talentirana glumica Daria Lorenci Flatz izvrsno je utjelovila Evu Braun kroz priču o maloj njemačkoj provincijalki koja je maštala o Hollywoodu i melodramatskim filmovima, živjela u sportskom duhu i uvijek bila apolitična. “Ona je samo željela malo sreće!”

Nagrađivana glumica iznimnog talenta

Glumica Daria Lorenci Flatz dobitnica je nagrade Zlatni lav za najbolju žensku ulogu na 2. međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav u Umagu. Daria je također dobila i nagradu za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumca u Vinkovcima.

studio exit

Autor je nagrađivani filmski redatelj

Stefan Kolditz rođen je 1956. u Istočnom Berlinu. Završio je studij teatrologije na Humboldtovom sveučilištu u Berlinu, na kojem danas radi kao slobodni docent na odjelu za scenarije. Uglavnom radi kao scenarist i voditelj snimanja na njemačkoj televiziji, a radi i za film. Dobitnik je glavne nagrade na filmskom festivali u Munchenu (1994.), a nominiran je i za saveznu filmsku nagradu za film Burning Life(1995.). Njegovi kazališni komadi su San zimske noći (1993.), Kava – život i smrt (1995.) i Eva Braun – Hitlerova ljubavnica (1996.). Ta je predstava praizvedena u Berliner Ensemble 1998. s Corinnom Harfauch u naslovnoj ulozi. Trenutno živi i radi u Berlinu.

Sve Women in Adria članice ostvaruju posebne cijene ulaznica. Detalji na linku.

Tekst i foto: Studio EXIT

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...