Nagrađivana predstava “Susret” u Teatru Exit

U subotu, 26.10. u 20h na daskama teatra Exit očekuje nas nagrađivana predstava Susret, prava poslastica za sve ljubitelje dobrog kazališta. Prema riječima autorice i redateljice Nine Mitrović Susret je napeta psihološka drama o dva čovjeka suočena s prošlošću od koje više ne mogu pobjeći. Komad je to o ljubavi i mržnji, kajanju i žaljenju. I pitanju koje se krije u pozadini cijele priče: Što ako nam naši roditelji ne mogu ili ne znaju dati ljubav?

Nagrade

Predstava Susret 2009. je nagrađena nagradom za dramsko djelo Marin Držić.  Izveden je 2013. u sklopu festivala novog pisma LabFest u Londonu, u koprodukciji Theatre 503 i Fat Git Theatre, u režiji Josha Rochea. Iste je godine imao premijeru u Slovenskom Narodnom Gledališču Nova Gorica u Sloveniji u režiji Primoža Beblera. Ovo je prvi put da ga hrvatska publika ima prilike vidjeti na pozornici.

Povezano: Dokazano da je slobodno vrijeme važnije za sreću od novca

predstava Susret

Predstava je do sada dobila brojne nagrade uključujući dvije dodijeljene Siniši Popoviću na 29. Marulićevim danima i 26. Festivalu glumaca ove godine. Na istoimenom festivalu nagradu je dobio i Filip Križan za ulogu sina. Na 65. splitskom ljetu predstavi je uručena i nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje.

Povezano: Vodič za savršen vikend u centru Zagreba

predstava Susret

Autorica

Autorica predstave Nina Mitrović (Slavonski Brod, 1978.) nagrađivana je dramska spisateljica. Njen opus uključuje brojne drame među kojima i Komšiluk naglavačke i Kad se mi mrtvi pokoljemo. Obje su nagrađene Zlatnim smijehom za najbolji tekst na Danima satire 2003. i 2005. Njezina drama Ovaj krevet je prekratak ili samo fragmenti nagrađena je Marulom za najbolji izvedeni tekst na Marulićevim danima 2007. te je bila nominirana za nagradu Nova Drama na Berliner Festspiele, Theatertreffen Stuckemarkt 2005.

Njezina su djela izvedena u nacionalnim kazalištima u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, ali i šire u Austriji, Njemačkoj, Makedoniji, Finskoj, Slovačkoj i Češkoj. Drame su joj predstavljene na međunarodnim festivalima uključujući Internacionalni kazališni festival u Sibiu i Playwright’s Week u New Yorku. Njeni radovi prevedeni su na deset jezika te objavljeni u međunarodnim antologijama i časopisima.

Sve wia članice ostvaruju promo cijene na ulaznice.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -