Švedska SAAB grupa podržala „EBAN Winter University 2016“ kao zlatni sponzor!

U rezidenciji veleposlanika Kraljevine Švedske Larsa Schmidta službeno je potpisan ugovor o suradnji između Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) te SAAB grupe kojim Saab grupa postaje zlatni sponzor konferencije EBAN Winter University 2016.

Na službenom potpisivanju sporazuma sudjelovali su Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a, Sanja Hrvojević Beganović i Pierre Gauffin, predstavnici Saab grupe uz podršku Larsa Schmidta, Veleposlanika Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj.

Zlatni sponzor konferencije poslovnih anđela u Zagrebu

„Iznimno mi je drago da je multinacionalna kompanija veličine i statusa kao što je Saab grupa prepoznala važnost naše konferencije te je odlučila podržati kao zlatni sponzor. Njihova podrška jasan je pokazatelj kvalitete našeg rada te odlična motivacija da nastavimo još jačim tempom. Saab grupa poznata je po svojoj globalnoj prisutnosti te stalnom ulaganju u razvoj tehnologije i inovacija što je zapravo  čini svojevrsnim simbolom vrijednosti koje želimo promicati kroz našu konferenciju.“ – izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a i glavni organizator konferencije.

EBAN Winter University 2016

S ciljem da osigura nacionalnu opskrbu vojnih zrakoplova, davne 1937. godine u Švedskoj je osnovan Saab. Uz neprestan razvoj, danas je Saab kompanija prisutna na svakom kontinentu, koja na globalnom tržištu nudi vodeće svjetske proizvode, usluge i rješenja za vojnu obranu i civilnu sigurnost. Uz gotovo 15.000 zaposlenih, godišnja prodaja iznosi 27 milijardi švedskih kruna, od kojih je čak 25% reinvestirano u svrhu istraživanja i razvoja.

„Doprinos razvoju inovacija zapisan je u temeljima našeg poslovanja. Saab vjeruje kako su upravo inovacije ključan pokretač gospodarskog rasta i kompetitivnosti. Na godišnjoj razini ulažemo oko 25 posto prodaje u istraživanje i razvoj te smo, slijedom naše globalne strategije, u Hrvatskoj pokrenuli kreiranje Hrvatsko-švedske inicijative za inovacije. Veliko nam je zadovoljstvo što sada kao Zlatni sponzor možemo podržati EBAN University konferenciju, po prvi puta u Zagrebu, posebice zbog nazočnosti eminentnih stručnjaka i razmjene novih ideja i trendova. Time će se, uvjereni smo, stvoriti i plodno tlo za razvoj inovacija te doprinijeti stvaranju društva ukorijenjenog u znanje i izvrsnost.“ – izjavila je Sanja Hrvojević Beganović, Saabova zastupnica za Hrvatsku i direktorica prodaje i marketinga za Srednju i Jugoistočnu Europu.

EBAN Winter University 2016

EBAN Winter University 2016 najveća je europska konferencija poslovnih anđela koju u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 29. i 30. studenog organizira Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) uz suorganizaciju Grada Zagreba. Konferencija donosi niz predavanja, panela i radionica najvećih stručnjaka na području investiranja koji će sudionicima konferencije pružiti informacije i uvid u najnovije trendove u svijetu startup industrije.

Neki od najuglednijih poslovnih anđela poput Johanna Hansmanna, najboljeg europskog early stage investitora, Peter Cowleyja, poslovnog anđela godine u Velikoj Britaniji i Riku Asikainena, osnivača Slusha i startup saune već su potvrdili svoje sudjelovanje na konferenciji. Uz njih, predavanje će održati i Bruce Dickinson, frontmen Iron Maidena, komercijalni pilot i poduzetnik, Dov Moran, izumitelj USB sticka, Tom Tyler iz Bloomberga, Tom Yoritaka, global managing director Cisca i mnogi drugi.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više