Konferencija Startup Island Hvar

ZIP (Zagrebački inkubator poduzetništva)  najavljuje jedan od svojih najvećih ovogodišnjih projekata– regionalnu startup konferenciju Startup Island.

Konferencija Startup Island  održava se od 13. do 16. lipnja u gradu Hvaru. Na njoj će se okupiti vodeći predstavnici startup zajednice iz šire regije „Nove Europe“ – od Finske i Baltika do Turske, od Austrije do Rusije. U organizaciju konferencije ZIP je ušao s mrežom od 15 partnerskih startup programa iz čitave ove regije: Startup Sauna (Finska), Pioneers.io (Austrija), Eleven i Launchub (Bugarska), Geekcelerator (Rumunjska), Gammarebels (Poljska), Digital October (Rusija), Hekovnik (Slovenija), Startup WiseGuys i GameFounders (Estonija), Domain.me (Crna Gora), Node5 i Techsquare (Češka), SEE ICT (Srbija), Neulogy (Slovačka) te BVU Group (Ukrajina).

Među istaknutim predavačima na konferenciji će govoriti Jon Bradford (TechStars), Nenad Marovac (DN Capital), Inmaculada Martinez Rubio (Opus), Carlos Espinal (Seedcamp), Natalia Burina (eBay), Heather Russell (Rinkya) i drugi ugledni predavači.

Poseban cilj konferencije je okupljanje „middle-stage“ startup projekata iz regije. Riječ je o kompanijama koje su uznapredovale u svom radu, imaju 3-6 godina tržišnog uspjeha iza sebe i ostvaruju brz rast na globalnom tržištu. Iz „uže“ regije u radu konferencije sudjelovati će suosnivači Farmerona, ShoutEma, Salespoda, Zemante, Nordeusa, kao i njihovi kolege iz iste „generacije“ iz široke regije koju će konferencija okupiti.

Budući da ekosustav ne čine samo pokretači kompanija, i ne samo iz navedenih država, ZIP će okupiti i investitore, analitičare, predstavnike medija i druge koji djeluju u „staroj“ EU, Velikoj Britaniji i SAD, a koji su aktivno povezani, investiraju i surađuju s globalnim projektima nastalim u ovom dijelu Europe.

„Startup Island će biti jedinstveno okupljanje startup zajednice iz velikog dijela Europe“ rekao je Saša Cvetojević, suosnivač ZIPa, i nastavio „kolege nas već dugo preklinju da organiziramo okupljanje na prekrasnom Jadranu. Kao pravi poduzetnici, odlučili smo partnerima i čitavom ekosustavu dati ono što traže, i reakcije su bile izuzetne. Čim smo poslali prvu informaciju svi su rekli ‘dolazimo!’. Drago nam je i što sponzori već sad iskazuju veliki interes da se kao partneri uključe u rad ovog događanja.“

  • Zagrebački Inkubator Poduzetništva (ZIP) – prvi startup inkubator u Hrvatskoj i široj regiji, osnovan kako bi odabranim startup projektima pružio infrastrukturu i potporu nužnu u inicijalnim fazama njihova razvoja
  • CRANE – hrvatska mreža poslovnih anđela, privatnih investitora zainteresiranih za ulaganja u proizvodne i inovativne tvrtke u vrlo ranom stadiju razvoja
  • Sveučilište u Zagrebu – Sveučilište u Zagrebu najstarije je i najveće sveučilište u jugoistočnoj Europi, po svojoj znanstvenoj, umjetničkoj i stručnoj produkciji vodeća nacionalna istraživačka institucija, prepoznatljiva u svijetu zahvaljujući suradnji s inozemnim sveučilištima. Usmjereno je i prema poticanju razvoja inovacija te osiguranju uspješnog korištenja rezultata istraživanja u stvaranju novih vrijednosti i društvene dobrobiti.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...