Kako je jednom tati dijete upropastilo karijeru i spasilo život

Travis Chambers imao je posao iz snova. Radio je upravo ono što mu je bila želja iz djetinjstva. Bio je savjetnik-Creative Account Director u McBeard Media, zadužen za usmjeravanje tima društvenih mreža  u ranim fazama na igranim filmovima kao što su Gone Girl, Let’s Be Cops, Kingsman: Secret Service, Night at the Museum 3.

Zbog svog iznimnog talenta često bi mijenjao posao jer su ga jednostavno mnogi željeli u svom timu. Ponekad je radio i 70 sati tjedno. No sve se promijenio kad je dobio dijete, napisao je na svom LinkedIn profilu.

Njegov posao iz snova pretvorio se u noćnu moru, jer je ponekad radio do 2 sata iza ponoći, a budio bi se u 6 ujutro i nastavljao s poslom. A jednako tako je bilo i vikendom.

Kako mu je dijete upropastilo karijeru

Njegova malena kćer omogućila mu je da jasnije vidi kako taj posao i nije bio toliko glamurozan i važan. I upravo ona – njegova preslatka djevojčica uništila mu je karijeru. Nije se više mogao usredotočiti na posao pa bi se često opravdavao zbog neuspješnosti. Jednostavno, bio je iscrpljen. Iznevjerio je svog šefa, ali i svoju ženu još više. Na kraju je dobio i otkaz…

I upravo to mu je spasilo život. Prijatelj koji je pokrenuo biznis činio se toliko sretnim i slobodnim i zato je i Chambers odlučio pokrenuti nešto svoje. Želio je tu slobodu više od svega.

Osnovao je agenciju Chamber.media koja se bavi videima na društvenim mrežama, a pokreću se kao oglasi na Facebooku i YouTubeu. U početku je nazivao sve ljude koje poznaje i nudio im sve što je mislio da bi željeli imati. Iako u prva tri mjeseca nije najbolje krenulo, kasnije je počeo dobivati klijente te je na kraju prve godine ostvario dobar prihod.  Bio je jedini zaposlenik uz par vanjskih suradnika. Sljedeće je godine zaposlio dvojicu, o njegovom poslu su počeli pisati brojni mediji, a postao i je govornik na eventima.

Novi posao kao prilika za usrećivanje kćeri

Ono što je bilo najbolje u svemu tome je to što više nije brinuo o prestižu. Ovaj posao omogućio mu je da brine o svojoj kćeri i da je učini sretnom.

Naravno da je i zbog novog posla nekad bio ljut, no vrlo je rijetko radio više od 50 sati tjedno, te je mogao voditi kćer svakog dana na bazen. Žena više nije morala sama brinuti o kćeri i mogla se posvetiti svojim aktivnostima. Uz to, gotovo svakog vikenda otišli bi na neko obiteljsko putovanje.

„Ako mislite da je došlo vrijeme da si uništite karijeru i spasite život, možda da imate dijete?“, našalio se Chambers.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija za poduzetnice Korčula

Poduzetnice, na Korčuli raspravljamo o gorućim izazovima u turizmu

Poduzetnici svakodnevno iznova promišljaju o tome kako poboljšati zadovoljstvo svojih klijenata. Kako se istaknuti u moru konkurencije i kako uspostaviti kontakte...