Tina Kolovrat sa suprugom osmislila projekt najljepšeg i najtišeg relija na svijetu Nikola Tesla EV Croatia

U Hrvatskoj već petu godinu starta najljepši i najtiši reli na svijetu Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017 iza čije organizacije stoji žena.

Direktorica tvrtke E.V.A. Blue iz Zagreba, Tina Kolovrat je prije pet godina sa suprugom osmislila i pokrenula ovaj turističko-tehnološki projekt s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine Hrvatske, te promocije Hrvatske kao „e-mobility friendly“ destinacije za odmor.

Ideju proglasili “hrabrom”, danas je smatraju “originalnom”

„Prije samo pet godina u Hrvatskoj je bilo desetak električnih vozila te samo četiri punionice, a ideju o reliju isključivo električnih vozila koji je ujedno i platforma za implementaciju i promociju različitih e-mobility rješenja, te Lijepu našu kao „e-mobility friendly“ destinaciju za odmor, proglasili su najblaže rečeno „hrabrom“. Danas projekt nazivaju malo drugačijim imenima poput „inovativan“ i „originalan“, a 2016. proglašen je od nezavisne internacionalne marketinške agencije kao jedan od TOP 10 „premium turističkih brendova“ na svijetu“ ponosno nam danas kaže Tina Kolovrat.

Nikola Tesla EV Rally

Novo izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017” starta i ove godine tradicionalno u Istri, 31. 5. i trajat će do 7. 6. s ciljem u Zagrebu.

Tijekom osam dana vožnje isključivo na struju rutom dugom  1.400 km kroz predivne krajolike prelazimo preko pet otoka i šest nacionalnih parkova: Poreč, Rovinj, Hum, Kringa, Beram, Vodnjan, Pula, Brijuni, Opatija, Senj, Krk, Cres, Lošinj, Pag, Paklenica, Zadar (Pozdrav Suncu i Morske orgulje), Šibenik, Krka, Split, Trogir, Smiljan, Plitvička Jezera i Zagreb s ciljem promocije e-vozila, obnovljivih izvora energije i edukacije o potrebi infrastrukture za e-vozila.

Više od 90 posto sudionika relija su stranci iz čitavog svijeta koji dolaze upoznati prirodne ljepote i kulturnu baštinu Hrvatske što je i bio jedan od ciljeva prilikom pokretanja projekta 2013. godine.

Ruta kroz najatraktivnije hrvatske predjele

Organizatorica ističe kako ruta “Nikola Tesla EV Relija” koja prolazi najatraktivnijim hrvatskim predjelima u turističkom smislu, nije slučajno odabrana jer je ona ujedno i “Zelena električna magistrala”  na kojoj su oni kao tvrtka postavili i postavljaju mrežu punionica za električna vozila.

Ideja Rallyja je zajednička suradnja i integracija partnera, gradova i mjesta, turističkih zajednica i povezanih institucija u cilju uspostavljanja infrastrukture za električna vozila. Postavljanje punionica, promocija zelenih tehnologija i  obnovljivih izvora energije, ekologije, hrvatske izvrsnosti te prirodnih ljepota i ponajboljih domaćih brendova i tvrtki.

Tijekom ovih pet godina uspjeli smo potaknuti pozitivne procese u smjeru priključenja recentnim svjetskim zbivanjima  na području elektromobilnosti, smanjenja štetnih plinova, sigurnosti u prometu, razvijanja infrastrukture i jačanju turističkih, tehnoloških  i energetskih potencijala Republike Hrvatske, a podršku kako na državnoj razini od strane Ministarstva turizma i Ministarstva za zaštitu okoliša i energetike, tako i na lokalnoj razini od gradova i turističkih zajednica imamo i ove godine na ruti kojom prolazimo.

Postavili smo punionice na neke simboličke punktove poput, za nas najvažnijeg, u Smiljanu ispred rodne kuće Nikole Tesle, koje je postalo mjesto svojevrsnog hodočašća za sve vlasnike električnih vozila koji dolaze u Hrvatsku iz čitave Europe, čak iz Norveške i Danske.

Nikola Tesla EV Rally

Nikola Tesla kao brend Lijepe Naše

„Činjenica da je Nikola Tesla, čije ime u čitavom svijetu personificira inovacije i tehnološka dostignuća rođen upravo u Hrvatskoj, bio je dodatan argument zašto smo reli odlučili nazvati upravo njegovim imenom, a Teslino ime , treba koristiti i u samom brendiranju naše zemlje prema inozemstvu“ ističe nadalje Tina Kolovrat.

„U Americi postoji nekoliko kompanija koje nose njegovo ime, a najvažnija je Tesla Motors, proizvođač električnih vozila Tesla, koji je najzaslužniji za veliku popularizaciju Teslina lika i djela. Naša tvrtka vozi isključivo na struju pa tako imamo Teslu Model S i 100-tinjak e-scootera koje dajemo u kratkoročni i dugoročni najam za turističke svrhe.“

Najnoviji projekt tvrtke je „high-tech“ Solarna stanica za brzo punjenje električnih vozila sa “battery energy” spremištem, VR roomom , 3Di infotainment sustavom te s ponudom organskih domaćih proizvoda koja je odličan primjer spoja tradicije, turizma, promocije i tehnologije. Upravo na tom području surađujemo s ponajboljim hrvatskim tvrtkama i želja nam je uključiti i državne institucije.

Nikola Tesla EV Rally

„Ideja imamo puno, a želja nam je da Hrvatska ne zaostaje za ostatkom svijeta na području elektromobilnosti, smanjenja štetnih plinova, sigurnosti u prometu, razvijanja infrastrukture i jačanju turističkih, tehnoloških i energetskih potencijala.“  zaključuje Tina Kolovrat.

Foto: privatna arhiva Tine Kolovrat

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

networking doručak o prodaji_

Uz savjete ovih stručnjaka nećete imati probleme u prodaji

Prodaja je ključni element u opstanku svake tvrtke. Ipak, često zadaje muke. Organizacija efikasnog prodajnog procesa malim se poduzetnicima čini kao...