Tri prijateljice pokrenule Kliklop, prvi catering za djecu

Interes za zdravu prehranu posljednjih je godina u sve većem fokusu javnosti i pojedinaca, a kako se najbolji temelji za to stječu u ranom djetinjstvu, tri hrabre žene odlučile su otvoriti prvi catering za djecu u Hrvatskoj. Iza zanimljivog imena Kliklop krije se inovativna ideja na ovim prostorima, čija je misija djeci predškolske i školske dobi osigurati zdrav i kvalitetan obrok.

Profesorica, menadžerica i novinarka udružile su se u poslovnoj ideji

Idejna začetnica i direktorica Kliklopa je profesorica klavira Ivana Bedenik, koja već godinama gaji veliku ljubav prema kuhanju i prirodnoj hrani. Ivani su se pridružile poslovna menadžerica Irena Donaj, koja ima preko 15 godina iskustva u marketingu, prodaji i vođenju poslovanja tvrtki te novinarka i PR menadžerica Maja Profuntar. Najnoviji član njihovog  tima je Ivan Orlović, vrhunski majstor u kuhinji i vrhunski trostruki tata izvan nje.

Ivana je kao majka i profesorica koja je svakodnevno bila okružena brojnom djecom, poželjela doprinijeti njihovom što sretnijem djetinjstvu i razvoju, ne samo kroz glazbu, nego i kroz osvješćivanje   važnosti zdrave prehrane.

„Smjer je bio jasan: nadovezati svoju viziju prirodnog života, za početak, na unaprjeđenje dječje prehrane. Zamisao je kuhati prirodnu i cjelovitu hranu te omogućiti djetetu da osjeti i njeguje proces samog stvaranja, koji je u današnje vrijeme i više nego potrebno čuvati. Budući da sam imala viziju, ali ne i poslovnog iskustva, spojila sam se s Irenom i Majom koje su s velikim užitkom pomogle da moja ideja zaživi“,  govori nam Ivana Bedenik.

catering_za_djecu

Nagrada Impact Huba i UniCredit Foundationa dala im je vjetar u leđa

Ideju je prepoznao i Impact Hub, zajednica poduzetnika i inovatora koja nudi jedinstveni ekossustav izvora, inspiracije i suradnje. Kliklop je proglašen jednom od najinovativnijih ideja u sklopu projekta Impact Inkubator a osim što im je osigurao brojne poslovne kontakte, stekle su i znanja koja ove poduzetnice danas mogu iskoristiti u svome poslu. Ipak, ono najvažnije je to što im je osvojena nagrada, koju su im dodijelili Impact Hub i UniCredit Foundation, dala financijsku podršku i omogućila im da krenu u otvaranje tvrtke i osvajanje tržišta.

Čak i kada postoji financijska sigurnost, put u poduzetničke vode nikad nije jednostavan, no Ivana, Irena i Maja vodile su se željom za pokretanjem pozitivnih promjena u društvu, a to je ujedno i najbolji put prema uspjehu.

„Naš projekt osmišljen je tako da djeluje na više razina. Djeci omogućujemo da jedu kvalitetnu hranu koja im je ujedno i ukusna te ih pritom učimo zdravim prehrambenim navikama. Roditeljima dajemo sigurnost da njihovo dijete u vrtiću ili školi dobiva obrok prilagođen svojoj dobi i potrebama, čak i kada su pitanju zdravstveni problemi poput alergija ili netolerancije na gluten ili laktozu. Malim OPG-ovcima osiguravamo stabilan prodajni kanal, dok ravnateljima vrtića i škola dajemo dodatnu vrijednost na tržištu“, složne su ove poduzetnice.

Hrana koju nudi Kliklop rezultat je domaće proizvodnje

Da je riječ o uistinu kvalitetnoj prehrani za djecu, vidljivo je i iz ponude koje je prilagođena svakom djetetu ponaosob. Ništa nije prepušteno slučaju.

„Naša hrana priprema se od pažljivo biranih namirnica s hrvatskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Izbjegavamo gotove i polugotove proizvode i sve radimo sami, od kruha, tjestenine, do temeljaca i slično. Od svakog godišnjeg doba biramo ono najsvježije i najbolje, a namirnice pripremamo tako da zadrže što više vitamina i minerala. Naši jelovnici nastali su u suradnji nutricionista i kuhara te spajaju najbolje osobine različitih prehrambenih pravaca“, kaže Irena Donaj.

Tako se u Kliklop obrocima mogu naći klice, različite sjemenke, ghee maslac, kokosovo ulje, brašna dobivena od orašastih plodova i sve ono što s pravom nosi naziv superhrana, a sve pod geslom „Stvarno dobra klopa za klince“.

Ponudu prilagođavaju svojim korisnicima

Osim što trenutno ponuda ove tvrtke obuhvaća uslugu dostave hrane u vrtiće na području Grada Zagreba, nude i opciju ugovornog cateringa za obitelji. Primjerice, ako vaše dijete ovaj tjedan ima nastavu u prijepodnevnoj smjeni, možete naručiti dostavu za cijeli tjedan pa će ga po povratku iz škole kod kuće dočekati topli obrok i prije nego se vratite s posla.

Kako je timu Kliklopa vrlo važan odnos s klijentima, uvijek se prilagođuju njihovim potrebama pa svoje jelovnike kreiraju prema njihovim željama, s naglaskom na zdravim i kvalitetnim namirnicama. Želite li i tijekom proslave rođendana izbjeći nezdrave i preslane grickalice, Kliklop je otvoren i za opcije pripreme hrane za igraonice i dječje rođendane.

Uspjeh ove ideje potvrđuju i zadovoljni korisnici, kako roditelji, tako i odgajatelji. Napokon znaju pravo podrijetlo namirnica koje svojoj djeci daju na stol, a dodatni bonus je što djeca iz vrtića dolaze sita.

Svi zainteresirani korisnici imat će priliku pobliže se upoznati s Kliklopom na druženju u srijedu, 26. listopada u Impact Hubu Zagreb, gdje će ravnatelji zagrebačkih vrtića i škola, predstavnici igraonica, prijatelji i predstavnici medija moći isprobati  fine jesenske specijalitete namijenjene najmlađima.

catering_za_djecu

Predano rade na planovima za budućnost

Pred ovim timom još je mnogo ideja kojima će upotpuniti svoju priču.

„U sklopu naše internetske stranice postoji i blog na kojem ćemo pisati o zdravoj prehrani djece, dijelit ćemo naša iskustva i razgovarati sa stručnjacima, ali i prenositi najbolje recepte iz naše kuhinje. Osim toga, objavljivat ćemo i razne druge priče na temu djece i roditeljstva“, ističe novinarka Maja Profuntar.

Motivacije im ne nedostaje. Ivanu u svakodnevnom radu motivira kuhati i osmišljavati maštovite obroke za djecu, Ireni je ovaj projekt logičan nastavak humanitarnih aktivnosti kojima se već godinama posvećuje, dok Maju veseli prenositi priču o Kliklopu i graditi brand u koji i sama ima povjerenja.

U uspješnoj gradnji brenda pomoći će i planovi za budućnost koji uključuju uzgoj hane na vlastitoj zemlji, lansiranje linije zdravih grickalica u trgovine zdravom hranom te održavanje edukacija o zdravoj prehrani.

Ipak, za sada im je najvažnije napraviti dobre temelje za svoj daljnji rad.

„Vrlo nam je važno zadobiti povjerenje djece, roditelja, odgajatelja i ravnatelja. Jedino ćemo tako izgraditi prepoznatljivu tvrtku koja će biti stabilna i korisna zajednici“, završavaju Ivana, Irena i Maja.

Foto: privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Izuzetno dobra ideja i odličan poslovni plan! Često čujemo pritužbe roditelja koji su nezadovoljni hranom svoje djece u školi ili vrtiću. Mnoga djeca ne smiju jesti kad su na posebnoj dijeti zbog zdravlja ili su vegetarijanci. Dobro poznajemo koncept zdrave prehrane, jer imamo organsku farmu na kojoj također pripremamo radionice za pripremu organske hrane.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više