4 promjene na koje se trebate pripremiti ako pokrećete biznis

Promjene kod pokretanja biznisa su neizbježne. Potrebno se uskladiti i prilagoditi, biti uspješan, ali ostati prizemljen. Iako kažu kako se o poduzetništvu najviše nauči kad se bavite njime, no korisni savjeti su uvijek dobrodošli.

4 promjene kod pokretanja biznisa

Austalski plivač i osvajač Olimpijskih medalja Michael Klim, koji je nakon sportske karijere osnovao tvrtku  “Milk and Co”, za portal Xero budućim je poduzetnicama savjetovao da pripaze na ove 4 promjene koje će se dogoditi kad pokrenu biznis:

1. Uživanje u uspjesima

Prije svega pronađite vrijeme kako biste uživali u uspjesima. Jednako kao i u sportu kad se osvoje medalje, tako i u biznisu kad se ostvari nešto što ste postavili kao cilj, treba to proslaviti.

Klim priznaje kako kao plivač nije uzimao vremena kako bi proslavio uspjehe. Čim je ostvario svoj cilj, postavio je sljedeći izazov. No, kada je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Sydneyu i slušao svoju himnu, shvatio je da trebamo više uživati u dobrim stvarima i svojim uspjesima.

2. Stalno usavršavanje

Nikad ne bismo trebali prestati s učenjem, a osobito ako pokrećete novi biznis. Tad se svakodnevno susrećete s novim stvarima, a često većinu posla trebate sami obavljati. Stoga je važno stalno se usavršavati i biti u toku s promjenama u poslovanju.

3. Borba za brand

S vremenom ćete se susresti s teškim odlukama. Klim navodi kako dođe trenutak da morate pronaći dodatnih 30-40 posto u svojim svakodnevnim novčanim izdacima kako bi ostali održivi. Morate pogledati gdje ste “tanki” i biti spremni na neke teške odluke.

4. Prihvaćanje i dobrih i loših stvari

Budući da mali poduzetnik nema svoje radno vrijeme, to ga može dovesti do rastresenosti, ali ima i neke prednosti u tome. Dok u plivanju uvijek želite biti brži i vidjeti kako brzo možete gurati svoje tijelo, u poduzetništvu stojite čvrsto na zemlji. Poduzetnici u istom danu mogu prihvatiti i neke zaista dobre vrijesti, ali istovremeno i loše, i nositi se s njima.

Foto: Pixabay

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vaučeri za digitalizaciju

Vaučeri za digitalizaciju – poduzetnici, unaprijedite digitalno poslovanje

Vaučeri za digitalizaciju nastali su u projektu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. –...