Treba li vaša firma imenovati osobu za unutarnje prijavljivanje nepravilnosti? Saznajte sve o njenim obavezama i potrebnim kvalifikacijama

Prema Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti (NN 17/19), od 1. srpnja 2019. svi poslodavci koji zapošljavaju više od 50 zaposlenika trebali su uspostaviti sustav unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti, do 1. siječnja 2020. donijeti opći akt, a najkasnije do 1. travnja 2020. imenovati povjerljivu osobu za unutarnje prijavljivanje nepravilnosti.

Povezano:

Povjerljive osobe za unutarnje prijavljivanje nepravilnosti

Koje su obveze i poslovi koje povjerljiva osoba treba raditi? Koja znanja i vještine treba imati te kojim alatima se treba služiti? Ovo su samo neka od pitanja na koja možete dobiti odgovore na intenzivnoj 4-dnevnoj radionici za Povjerljive osobe za unutarnje prijavljivanje nepravilnosti. Radionica se sastoji od 3 modula, a 3. modul je Interna istraga. Polaznici će se moći prijaviti na svaki pojedini modul ili na sva tri zajedno prilikom čega imaju i najveći popust.

Moduli su namijenjeni povjerljivim osobama za unutarnje prijavljivanje nepravilnosti, menadžerima za usklađenost, internim revizorima, HR managerima, pravnicima i drugima prema potrebi.

Cilj programa

Program je osmišljen kako bi polaznicima kroz tri modula pružio temeljiti prikaz funkcije povjerljive osobe za prijavu nepravilnosti kroz pojašnjenje temeljnih zakonskih odredbi i davanje alata neophodnih za provedbu internih istraga. Program također definira vještine koje su neophodne za uspješno obavljanje te funkcije. Zbog izrazite usmjerenosti na ljude u vrlo osjetljivim trenucima, cilj radionica je pojasniti važnost integriteta i kritičkog razmišljanja kao ključnih vještina bez kojih se ova funkcija ne može zamisliti.

Kome je program namijenjen?

Povjerljivim osobama za prijavljivanje nepravilnosti, menadžerima za usklađenost, menadžerima za etiku i usklađenost, menadžerima za procjenu rizika, internim revizorima, etičkim povjerenicima, menadžerima ljudskih potencijala, voditeljima pravne službe i svima onima koje zanima provedba internih istraga.

Moduli radionice

  • MODUL 1. – 26. 02. 2020. – Zakonski okvir – mr.sc. Iris Gović Penić, sutkinja Županijskog suda
  • MODUL 2. – 27. 02. 2020. – Vještine: Integritet i etika – dr.sc. Silvija Vig
  • MODUL 3. – 19. i 20. 03. 2020. – Alati: Interna istraga – Meric Bloch, J.D.

Polaznici će se moći prijaviti na svaki pojedini modul ili na sva tri zajedno prilikom čega ostvaruju i najveći popust.

Interna istraga – radionica

Zašto biste trebali prisustvovati ovom programu?

Program je osmišljen kako bi polaznicima pružio temeljiti prikaz provedbe istraga, tj. znanja o tome kako provesti istragu koja štiti organizaciju, pomaže menadžmentu u donošenju odluka i povećava ROI za njihovu funkciju. Sadržaj programa izravno objašnjava okvir istrage i standardni postupak kojeg se treba pridržavati tijekom njenog provođenja. Program detaljno objašnjava postupke interne istrage korak-po-korak, koji se mogu primijeniti u svim vrstama istraga na radnom mjestu. Radionica uključuje rasprave i analize te je sadržaj prikladan za međunarodnu publiku.

Cilj programa

Cilj radionice je naučiti praktične vještine kako provesti istragu i dokumentirati optužbe za nedolično ponašanje zaposlenika, prevaru, uznemiravanje, diskriminaciju, krađu ili neku drugu povredu iz kodeksa ponašanja ili zakona, staviti u ravnotežu prava tužitelja i optuženika, a da se pritom zaštite interesi poduzeća, smanjiti administrativni teret pisanja te izraditi lako razumljiva izvješća.

Kome je program namijenjen?

Menadžerima za usklađenost, menadžerima za etiku i usklađenost, menadžerima za procjenu rizika, unutarnjim i vanjskim revizorima, povjerljivim osobama za prijavu nepravilnosti, povjerenicima za etiku, voditeljima ljudskih resursa, pravnicima, odvjetnicima i svima onima koji su zaduženi za provedbu internih istraga unutar svojih organizacija.

Članice Women in Adria ostvaruju i poseban popust od 25% po svakom zasebnom modulu.

  • Modul 1. – 1.200,00 + PDV
  • Modul 2. – 1.200,00 + PDV
  • Modul 3. – 2.624,00 + PDV

28% POPUSTA ZA SVA TRI MODULA – 4.823,00 + PDV + poklon knjiga POSLOVNA ETIKA, autorice dr.sc. Silvije Vig

Više o radionicama možete pronaći na webu Povjerljiva osoba za sustav unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti i Interna istraga. 

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

odijelo s bermudama

Novi ljetni trend: Odijelo s bermudama!

Odijelo obično podrazumijeva sako i duge hlače, no u modnom svijetu, osobito ljeti može i drugačije. Donosimo nekoliko prijedloga kako izvanredno...
- Advertisment -