Kako je Monica Trzun zbog svoje vidljivosti na Instagramu odlučila pokrenuti brend?

Vidljivost na Instagramu je postala neophodna za razvoj gotovo svakog biznisa. Stvara se poseban sadržaj za njih, a i zapošljavaju se osobe koje će ga voditi i kreirati strategiju kako bi bio uspješan. Međutim, što ako Instagram iskoristite drugačije? Monica Trzun ima jak osobni profil te vidljivost na Instagramu i zbog toga je odlučila pokrenuti brend.


Pročitajte više: Kako je svestrana medicinska sestra postala uspješna poduzetnica koja dizajnira tapete?


Vidljivost privatnog profila na Instagramu

“Moja ideja o pokretanju brenda je zapravo došla nakon što sam koju godinu prije krenula sa svojim Instagram accountom koji je, spletom sretnih okolnosti, nakon nekog vremena narastao na preko 10 tisuća pratitelja”, rekla je Monica.

Tijekom porodiljnog Monica je na svom Instagram profilu objavljivala fotografije svoje djece, što je privuklo pažnju jer je tada u Hrvatskoj tema majčinstva postala in.

Kada je odlučila urediti dječju sobu, poželjela je na zidove staviti dječje tapete. U tom je trenu shvatila da u Hrvatskoj jednostavno ne postoji ponuda kao na, primjerice, razvijenom europskom tržištu, a s obzirom na cijenu poštarine, odlučila ih je sama dizajnirati.


Pročitajte više: Kako putem Instagrama predstaviti svoj brend?


Instagram mi je pomogao u pronalasku tržišne niše i stvaranju proizvoda!

Ideja nije došla preko noći, bilo je tu puno razmišljanja za ili protiv, a s obzirom na to da je najbolje prije svega preispitati tržište i vidjeti barem na nekom primjeru hoće li proizvod koji želite ponuditi biti dobro prihvaćen, iskoristila je svoju vidljivost na Instagramu.

“Postavila sam ‘pool’ putem Instagram storija u kojem sam stavila par random slika tapeta s kojima sam htjela krenuti na tržište te pitala publiku jesu li zainteresirani za ovakav proizvod. Nakon što je više od 80% izrazilo pozitivan odgovor, to mi je dalo vjetar u leđa da se pokrenem”, objasnila je Monica.


Pročitajte više: Kako pretvoriti Instagram Stories u uspješnu poslovnu strategiju


Tu je, priznaje, imala sreće s brojem pratitelja na Instagramu koji većinom čine ciljanu skupinu – majke. I tako se rodio Dreamhood Wallpapers!

Priznaje da je upravo zbog jakog Instagram profila lakše dolazila do klijenata jer se promovirala putem Instagrama, i tom segmentu joj je bilo lakše nego ostalim poduzetnicama početnicama.

“Sada je godina i pol iza mene te ono što mogu reći, je da je taj potez (pokrenuti posao) bio jedna od najboljih stvari koje sam napravila. Dakako da nije lako, posebno sada u vrijeme korona krize, ali uvijek ima prostora za učenje i rast te ono što svi stalno ponavljaju, pri čemu mnogi nažalost pokleknu jer se neke situacije čine bezizlazne, jest da nikad, ali baš nikad nemojte odustati i slijedite svoje snove”, zaključila je Monica.

Foto: Privatna arhiva, Unsplash/ Georgia de Lotz

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

serena ventures

Serena Williams se nakon tenisa vidi i kao investitorica koja pomaže...

Jedna od najpoznatijih sportašica današnjice, teniska legenda Serena Williams povlači se iz sporta. No to nije kraj njezinoj karijeri. Naime, Williams...
- Advertisment -