Vodič kroz razvod braka Ivane Mijić Vulinović i Karmen Kmetović Prkačin pomoći će vam da što bezbolnije prođete kroz taj postupak

Vodič kroz razvod braka autorica Ivane Mijić Vulinović i Karmen Kmetović Prkačin govori o psihološkoj i pravnoj dimenziji razvoda, a posebno je naglasak stavljen na razvod brakova s maloljetnom djecom.

Prvi takav priručnik na našem tržištu

Autorice su kroz ovaj vodič nastojale pružiti potrebno pravno i psihološko znanje i pomoć osobama koje su u procesu razvoda ili se namjeravaju razvesti. Također, onima nesigurnima željele su pomoći oko donošenja takve odluke, a sve je potkrijepljeno zanimljivim i korisnim primjerima iz prakse.

Ovo je prvi takav priručnik na hrvatskom tržištu, a zahvaljujući dubrovačkim autoricama, čitatelji će na jednom mjestu dobiti savjete kako proći kroz sve faze razvoda i to što učinkovitije i bezbolnije. Naime, razvod ne započinje predajom zahtjeva za razvod niti završava presudom.

vodič kroz razvod braka

Ivana Mijić Vulinović je pravnica s iskustvom na sudu. koja završava doktorski studij na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Osim toga, iza sebe ima i dugogodišnje iskustvo u medijima, a autorica je i brojnih kolumni i na našem portalu Women in Adria.

Karmen Kmetović Prkačin je socijalna radnica i psihoterapeutkinja koja godinama radi s parovima u procesu razvoda.

Izdavač ovog priručnika je Naklada Ljevak, a  očekuje se kako će knjiga biti u prodaji od 6. ožujka.

Foto: Pexels, privatna arhiva Ivane Mijić Vulinović i Karmen Kmetović Prkačin

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

 1. Cijenjeni
  Otisla sam u Njemacku tada nevijencano 1973-Juli- , te sam odmah pocela raditi , a 1974-Mart – smo se vijencali.
  Zivijela sam 33 god. u braku. Cijelo vrijeme sam bila zaposlena te pridonosila u kucni budzet, kao i moj tadasnji muz. Za vrijeme braka rodila sam dvoje djece (1978 i 1981 god) koji su s nama zivijeli i zavrsili skolovanje u Njemackoj.Moj muz je stalno bio na terenu te je jedamput tijedno dolazio kuci. Brinula sam se svo to vrijeme sama za djecu iako sam svaki dan radila u poduzecu.No , stekli smo imanje , a moram naglasiti da nismo imali predbracni ugovor.No sada 2007, November smo se rastali , jer me je varao.Imovinu nismo dijelili , medjutim imali smo kupljeno gradiliste od 501 m²na otoku Ciovu ,kupljeno 1981 god.Prije dvije godine je on prodao to gradiliste , i sav novac uzeo sebi.Gradiliste je tada prepisao samo na svoje ime , jer ja tada nisam mogla ici s njim , zbog tek rodjene kcerke.
  Moje pitanje je : da li on ima pravo zadrzati svotu koju je dobio za prodano gradiliste koje je kupljeno za vrijeme braka?
  Molim vas za savijet jer ovo je jako bitno za mene.
  Srdacan poz
  Mira Sabljic
  F.Rackog 172 A

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Ivana Blažoti Mijoč

Ivana Blažoti Mijoč: “Nakon burnouta konačno mi je dijagnosticiran opsesivno-kompulzivni poremećaj!”

Mama poduzetnica, blogerica i influencerica s preko 100 tisuća pratitelja na YouTubeu Ivana Blažoti Mijoč svoje predavanje na konferenciji Mame poduzetnici...