Ovaj hrvatski grad atraktivniji je od Londona, Pariza i Barcelone

Nakon što je božićna manifestacija „Advent u Zagrebu“ proglašena najboljom božićnom destinacijom u Europi za 2015. godinu, još jednom hrvatskom gradu stiže veliko priznanje.

Zadar ispred Londona, Barcelone i Pariza

Je li moguće da su Pozdrav suncu, Morske orgulje, Sveti Donat i Kalelarga atraktivniji od Buckinghamske palače u Londonu, Eiffelovog tornja u Parizu i Bazilike Svete obitelji u Barceloni?

Prema internetskoj stranici „European Best Destinations“, koja je Zagreb proglasila najboljom božićnom destinacijom, itekako je moguće. Naime, Zadar se u izboru za najbolju destinaciju Europe nalazi među najboljima i to ispred svjetski poznatih turističkih gradova, poput spomenutog Londona, Pariza i Barcelone.

„Turističkim uredima iz Londona, Pariza i Barcelone vjerojatno se neće svidjeti što sam iznio ovu informaciju, ali Zadar je ispred njih, među najboljima! Razlike su inače jako male između pet najboljih, u svega nekoliko tisuća glasova“, rekao je Turističkoj zajednici grada Zadra Maximilien Lejeune, izvršni direktor portala European Best Destinations iz Bruxellesa, koji organizira izbor za najbolju destinaciju Europe, piše Zadarski list.

Odabir za najbolju europsku destinaciju „European Best Destinations“ održava se već sedam godina. Do sada je u konkurenciji od ukupno 20 gradova za Zadar glasovalo više od sto tisuća glasača. U izboru se nalaze i Atena, Prag, Amsterdam, Kotor, Bruxelles, Pariz, Novi Sad, Berlin, Plovdiv, Beč, Edinburg, Madrid, Rim, Barcelona, Nikozija, Azori, Nantes, London te Milan.

Hoće li Zadar postati najatraktivnija, najljepša i najbolja destinacija za 2016. godinu, tek ćemo vidjeti. Pobjeda Zadra značila bi jedno veliko priznanje za cijelu Hrvatsku i naravno naš turizam, budući da će pobjednički grad, odnosno najbolju destinaciju u Europi, prenijeti brojni mediji i agencije diljem svijeta.

Glasovanje je krenulo 20. siječnja i traje do 10. veljače. Još uvijek stignete dati svoj glas našem jadranskom biseru. Glasovati možete putem linka.

Foto: TZ grada Zadra, Flickr/ Roman Pfeiffer, Min Zhou

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...