Zašto CEO kompanije Warby Parker vjeruje da je različitost zaposlenika dobra za biznis?

Vjerojatno ste se već mnogo puta pitali kako neke tvrtke u samo nekoliko godina uspiju na tržištu. Ne samo da uspiju, nego toliko oduševe svojim proizvodom ili uslugom da „preplave cijelo tržište“. Jedna od takvih tvrtki je i Warby Parker, koja osim svoje ponude proizvoda ima još jednu tajnu uspjeha, a to je različitost zaposlenika.

Različitost zaposlenika kao tajna rasta kompanije

Warby Parker je američki brend dioptrijskih i sunčanih naočala. Tvrtku su 2010. godine pokrenula četiri osnivača: Neil Blumenthal, Andrew Hunt, David Gilboa i Jeffrey Raider, a ove je godine vrijednost kompanije procijenjena na 1,2 milijarde dolara. Osim u visokoj kvaliteti naočala i niskoj cijeni istih, njihova tajna uspjeha je u različitosti zaposlenika.

„Naš tim u Warby Parkeru sada broji nekoliko stotina zaposlenih i mislim da smo naučili lekciju da je različitost ključ za izgradnju uspješne organizacije. I to različitost na svim razinama, bez obzira na to radi li se o spolu, iskustvu, dobi, položaju…“, rekao je jedan od osnivača Warby Parkera, David Gilboa u intervjuu za Big Think.

Kada su prije 5 godina osnovali kompaniju bili su samo četvorica osnivača, odnosno četvorica muškaraca. Brzo su shvatili da ako žele imati uspješnu kompaniju, moraju biti svjesni činjenice da su više od polovice njihovih kupaca zapravo žene.

„Kada smo zaposlili svoj prvi tim, brzo smo shvatili da različite perspektive mogu biti ne samo važne za nas, već i nužne“, rekao je David.

Različiti profili zaposlenika daju svoj doprinos u razvoju biznisa. Zaposlenici s dugogodišnjim iskustvom u radu svakako imaju svoje prednosti i posjeduju određena znanja i vještine, ali oni bez iskustva pružaju inovativne ideje. Isto tako znamo da žene pristupaju poslu drugačije nego to rade muškarci. Zato je važno zapošljavanje različitih profila ljudi, kao što rade u Warby Parkeru.

Kako je rekao David, kada zapošljavaju, nemaju neku određenu sliku kako bi ta osoba trebala izgledati ili govoriti. Ali su svjesni da se kao ljudi često držimo nesvjesnih predrasuda prema kojima se okružujemo ljudima sličnima nama.

„Zato morate biti promišljeni u smislu da ‘bacite široku mrežu’ koja će vam omogućiti da dovedete ljude koji imaju različite perspektive i koji će izazvati vas i već postojeći tim… Često se znamo iznenaditi ljudima koji nas inače ne bi privukli“, zaključio je David.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vlasnica Euronautic

Kako je Katarina 107 smjena gostiju pretvorila u sasvim običan radni...

U tvrtku je došla kao recepcionarka, a sada je vlasnica i direktorica. Možda zvuči nevjerojatno, no to je karijerni put Katarine...