Jedinstveni novitet u svijetu estetike lica za remodeliranje i zatezanje kože

Nakon 20-te godine naša koža počinje svake godine gubiti 1% kolagena. Ta promjena posljedica je kronološkog starenja ali i starenja uzrokovanog vanjskim faktorima.

Rezultate tog procesa najprije ćemo primijetiti na licu – vidjeti ćemo da nam je koža postala tanja, suha i manje elastična. S vremenom ćemo primijetiti i pojavu bora.

Ključnu ulogu u gubitku ili održavanju tonusa i vlažnosti kože igraju fibroblasti ,hijaluronska kiselina, elastin, kolagen, masne stanice. Oni su stalno prisutni u međusobnim interakcijama i njih polagani ali kontinuirani gubitak dovodi našu kožu do starenja.

Vratite mladenački izgled svojoj koži

Već dugi niz godina području estetske dermatologije postoje brojni postupci i pripravci koji imaju isti cilj: vratiti volumen, vlagu i kolagen koži kako bi koža ponovno izgledala zategnuta, sjajna i meka.

Početkom 2015. estetska dermatologija dobila je još jednog člana- Profhilo.

On se razlikuje od svih do sada poznatih preparata: on je kombinacija hijaluronske kiseline visoke i niske molekularne težine i mehanizam djelovanja mu nije postizanje volumena u području injiciranja, već se polako širi i integrira u kožu oko mjesta injekcije i stimulira fibroblaste na lučenje novog veziva, stimulira povećanje masnih stanica i hidrira kožu sa svojom visokom koncentracijom hijaluronske kiseline ( 64 mg/2 ml).

Taj proces aktivacije stanica u svim razinama kože naziva se bioremodeling.

Kako se koristi Profhilo?

zatezanje kože

Profhilo se injicira takozvanom BAP tehnikom ( Bio Aestetic Points) na način da se na svakoj strani odredi 5 prethodno definiranih točaka na kojima ćemo injektirati preparat. U jednom tretmanu lica injicira se ukupno 2 ml Profhilo. Tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana. Nakon toga biti će potrebno ponavljati tretmane 1-2 x godišnje ( potreba se određuje za svaku pacijenticu posebno, ovisno o statusu kože, mogućnostima i očekivanjima).

Učinak preparat počinje biti vidljiv nakon 1-2 tjedana nakon prve aplikacije sa potpuno razvijenim učinkom mjesec dana nakon druge aplikacije Profhilo.

Profhilo je jedinstven u svom načinu djelovanja; on nije filer, nije mezoterapija, njegovo mjesto je negdje između, no on ima izrazitu sposobnost poticanja proizvodnje vlastitog kolagena i elastina uz unoenje velike količine hijaluronske kiseline u kožu bez učinka povećanja volumena u području aplikacije. I to je način na koji Profhilo tretira bore. Rezultat je postupno i dugotrajno smanjenje vidljivih bora uz zdravi i sjajan izgled kože cijelog lica ili vrata ( ovisno o regiji koja se tretira).

zatezanje kože

Profhilo bi se mogao nabolje opisati kao bio- revitalizator, bio- stimulator, bio – rejuvenator i on mogao bi se nazvati predvodnikom i sudionikom novog smjera u estetskoj medicini.

Tretman preparatom Profhilo možete učiniti u Poliklinici Hilarus. Savjetujem prethodnu besplatnu konzultaciju.

Sve WiA članice imaju popust od 10 %.

Autor: Dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

savjeti odvjetnica

Savjeti top odvjetnica za uspješnu pravnu karijeru!

Obično nam savjeti odvjetnica dobro dođu ako imamo pravne nedoumice ili probleme sa zakonom. Ali ovaj put smo pronašli savjete naših...