Završen je natječaj B2B mentorstvo za mlade „Sam svoj gazda“

U ponedjeljak, 11. siječnja 2016. godine, komisija u sastavu Kristina Ercegović, Ariana Vela (EU PROJEKTI Obrt za poslovno savjetovanje i ostale usluge) i Ivana Matić (Women in Adria) izvršile su finalnu selekciju kandidata/kinja za sudjelovanje u programu B2B mentorstvu za mlade “Sam svoj gazda”.

Odabrano 30 budućih poduzetnika

Na natječaj su se ukupno prijavile 103 osobe, od čega 62 žene i 41 muškarac. Odabir nije bio lak jer je su se mnogi kandidati predstavili sa zanimljivim i perspektivnim idejama. Komisija je imala težak zadatak, te je naposljetku odabrale one kandidate koji su se predstavili s konkretnom i jasnom idejom, koji su već poduzeli određene korake prema realizaciji svoje poslovne ideje te za koje je komisija procijenila da imaju veću vjerojatnost postizanja uspjeha u ostvarivanju svojih poduzetničkih pothvata.

Ukupno je za sudjelovanje u mentorstvu odabrano 15 žena i 15 muškaraca. Najmlađi menti ima svega 15 godina, a najstariji 29. Odabrani kandidati dolaze s područja čitave Hrvatske, točnije iz ukupno 14 mjesta: Daruvar, Dubrovnik, Konjščina, Koprivnica, Krapinske toplice, Kutina, Lepoglava, Novska, Osijek, Pula, Sisak, Stankovci, Zadar, Zagreb.

Za svaku pohvalu je iskazani entuzijazam mladih osoba koje su se prijavile na ovaj natječaj. Stoga, ovim putem, svima želimo mnogo sreće i uspjeha u budućnosti! Odabrani kandidati kontaktirani su putem elektroničke pošte o odabiru u program.

Program mentorstva započinje u petak, 15. siječnja 2016., prvom radionicom u trajanju od 4 sesije od 45 minuta. U istoj dinamici, jednom mjesečno, održavati će se i ostale sesije. Mentiji će se s mentoricom gđom. Kristinom Ercegović povezati u Facebook grupu radi kontinuirane podrške i međusobnog umrežavanja. Ukupno će se održati 20 sesija tijekom siječnja, veljače, ožujka, travnja i svibnja. Dodatnih 10 sesija – radionice o fondovima EU i mogućnostima financiranja projekata – održati će gđa. Ariana Vela. Mentorice će biti kontinuirano dostupne putem e-pošte. Svečani završetak i završno druženje održati će se na velikoj konferenciji o fondovima EU, 16. lipnja 2016.

B2B mentorstvo za mlade “Sam svoj gazda” provodi se u okviru projekta “Pr(a)vi put u biznis” koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

PPUB-Disclaimer

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više