Tips and Tricks: Zdravi zalogaji na poslovnom domjenku

Dosta vam je dosadne i uvijek iste ponude na domjencima? Imate osjećaj da ćete poludjeti ako vam posluže još jednu porciju pohane piletine i restanog krumpira? Niste sigurni kako tomu doskočiti? Upravo iz tog razloga u nastavku smo odlučili predstaviti zalogaje koji će inovirati jednolične poslovne domjenke i zauvijek izbaciti uvijek ista i nezdrava jela. Započnite s promjenom danas! 

Povezano: Kako impresionirati goste da zapamte baš vaš božićni domjenak?

Odabirom jednostavnih, zdravih i zanimljivih jela možete oduševiti svoje šefove, kolege i poslovne partnere. Bilo da je riječ o finger food zalogajima ili hladno-toplom buffetu, odaberite jela koja će promijeniti rutinu i podići nivo svakog domjenka na višu razinu. Pritom imajte na umu da se jelovnici formiraju na osnovi sezonskih namirnica, godišnjeg doba, ali i ovisno o vrsti događaja.

Zdravi zalogaji

U posljednje vrijeme sve su zastupljeniji zdravi, organski finger food zalogaji. Stoga, kao ideju za idući finger food jelovnik, predlažemo tri nova zalogaja:

  • Mini salata od quinoe, azijsko marinirano grilano povrće i piletina
  • Pečeni krakovi jadranske hobotnice na kremi od cikle, beluga leća, mladi luk i chilly niti
  • Gravlax losos mariniran u kopru, salatica od svježe cikle i zelenih jabuka, grčki jogurt i avokado

Svaki od ovih zalogaja je bogat kako nutritivno, tako i okusima. Uvijek preporučujemo da krenete od tradicionalnijih okusa koje ćete predstaviti u novom ruhu, poput azijskog mariniranog povrća koje u novoj kombinaciji začina postaje sasvim drugo jelo.

zdravi zalogaji

Također je važno da je svako jelo nutritivno zaokruženo, i da su namirnice sezonske i svježe. Time što svaki zalogaj nudi sve nutrijente koji su nam potrebni, izbjegavamo dodatne obroke i grickalice, kao i kruh. Uz zdrave zalogaje, preporučujemo i obročne smoothie, koji su zasigurno dobra zamjena za sokove, ali i često konzumirani kao gablec. Jedan od omiljenih smoothija je zasigurno onaj s jagodama, bananom i bademovim mlijekom.

Kako bi vaš domjenak zablistao u savršenom svjetlu, dobro je pripaziti na sljedeće komponente: zanimljiv i raznovrstan odabir jela, različite vrste pića koja prate jela, i dekoracija stola koja je tematski prilagođena godišnjem dobu, ali i jelovniku koji je izložen. Unaprijed razmislite o prostoru u kojem planirate događaj, i sukladno tome najavite kolegama kako treba biti postavljen prostor u kojem će se održati domjenak ili zabava. Sa svim navedenim komponentama, stvorit ćete dobitnu kombinaciju!

Članak napisan u suradnji s Placa catering!

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -