7 aplikacija za stvaranje dobrih poslovnih odnosa

Dobri poslovni odnosi ne temelje se samo na onome što dogovorite na poslovnom sastanku u uredu, već i na neformalnim druženjima koja se često odvijaju u restoranima ili kafićima.

Hrvati vole sklapati poslove ‘uz jelo i kapljicu’ pa je odabir dobrog restorana ili vina znak da cijenite svog poslovnog partnera.

No, kako odabrati restoran u stranom gradu? Ili naručiti vino ako više preferirate pivo? Pomoći vam može vaš pametni telefon i aplikacije koje smo pronašli za vas.

7 aplikacija za stvaranje dobrih poslovnih odnosa

Hranom i pićem do dobrih poslovnih odnosa

Hrvatska kuhinja

poslovnih odnosa hrvatska kuhinja

Hrvatska kuhinja aplikacija je dostupna za Android i iPhone korisnike koja služi kao gastronomski vodič kroz autohtonu hrvatsku kuhinju, ali i kao vodič kroz autohtone restorane diljem zemlje. Uz tradicionalne recepte koje možete isprobati i u svojoj kuhinji, uputiti će vas i u restorane u kojima možete tradicionalnim receptima ponuditi i svoje poslovne partnere.

Zanimljivo je kako je aplikacija za korisnike Androida besplatna, dok će korisnici iPhonea morati platiti 2,99 dolara za nju.

CroWine

Uz dobro jelo potrebno je odabrati i odgovarajuće vino. Ako niste vrsni poznavatelj hrvatskih vina, aplikacija CroWine pomoći će vam ne samo da pronađete vino koje će se sljubiti s odabranim jelom, već će vas i naučiti i ponešto o odabranom vinu.

Za one koji imaju nešto veće znanje o vinima, mogu ih pretraživati po sorti, regiji, tipu vina, ali i vinariji.

M-plaćanjem do dobrih poslovnih odnosa

Aplikacije za m-bankarstvo

Sad kad ste obavili poslovni ručak ili večeru potrebno je i platiti račun. Kako bi vam to olakšale, banke su u posljednjih nekoliko godina na tržište izbacile aplikacije koje omogućavaju plaćanje direktno putem pametnih telefona.

Raspitajte se nudi li i vaša banka tu uslugu i zaboravite na izvlačenje kupa novčanica ili prebiranja po karticama. Dovoljno će biti da u aplikaciji upišete iznos i konobaru pokažete barkod koji se na ekranu ispiše.

Naravno, provjerite prihvaća li restoran takav način plaćanja.

Napojnice

Poslovni ljudi ne moraju biti i dobri matematičari. Kako se ne biste našli u nezgodnoj situaciji prilikom izračunavanja napojnice konobarima, poslužite se kalkulatorom za napojnice.

Besplatne aplikacije koje će vam pomoći da pravilno izračunate 10 ili 15 posto napojnice nakon poslovne večere dostupne su i za Android i za iPhone.

Pobrinite se za svoje poslovne partnere

poslovnih odnosa iZovi Taxi

iZovi Taxi

Nakon uspješno odrađenog ručka ili večere treba se nekako vratiti kući ili na posao. Ako niste došli vlastitim automobilom na mjesto susreta, trebati će vam alternativni prijevoz.

iZovi Taxi izvrsna je aplikacija koja će vam izračunati najbližu rutu od vaše trenutne destinacije do odredišta i njenu cijenu, a onda i ponuditi da naručite taxi vozilo neke od taxi službi.

Aplikacija je dostupna i za Android i za iPhone, a podaci se osvježavaju na dnevnoj bazi pa vam se ne bi trebalo dogoditi da vam neki od taksista naplati više no što ste očekivali.

TripAdvisor

I na kraju, nađete li se u stranom gradu u kojem trebate prenoćiti ili trebate organizirati noćenje ili let svom poslovnom partneru, TripAdvisor omogućiti će vam da to napravite u nekoliko poteza po ekranu.

Osim odabira hotela i zrakoplovnih linija, TripAdvisor ponuditi će vam i restorane te zanimljive sadržaje u odabranoj destinaciji.

Dodatni je plus što na jednom mjestu možete usporediti cijene, ali i kvalitetu čitajući recenzije ranijih putnika i korisnika usluga.

Imate li neku aplikaciju koju koristite za održavanje dobrih odnosa sa svojim poslovnim partnerima, javite nam u komentarima.

Foto: screenshots, 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vlasnica Euronautic

Kako je Katarina 107 smjena gostiju pretvorila u sasvim običan radni...

U tvrtku je došla kao recepcionarka, a sada je vlasnica i direktorica. Možda zvuči nevjerojatno, no to je karijerni put Katarine...