Uz pomoć nove platforme bukirajte turističke aktivnosti u samo tri klika!

rezervacija turističkih tura

Na tržište stiže hrvatski proizvod i novi sistem za rezervaciju turističkih aktivnosti koji omogućava lakše korištenje za sve korisnike. Upoznajte EZ Booker!

Jedna platforma, mnoštvo mogućnosti

EZ Booker novi je online sustav za rezervaciju tura i aktivnosti koji leži na Google Cloud platformi. Ona pruža podršku nekim od najvećih sustava svijeta, što garantira stabilnost ovog sustava. Također, omogućava postepenu ekspanziju, što je svakako poželjno s obzirom na potrebu za paralelnim rastom sustava i tržišta.

Sam sustav omogućava kontrolu prodaje, sadržaja, B2B Management, channel Management, Booking Engine te mnoge druge prodajne alate, a sve to u jednoj platformi. Kao glavni problem izgradnje ovakvog sustava i digitalizacije ove grane poslovanja bila je činjenica da neke rezervacije ostaju nezabilježene, poput rezervacija koje nastaju na ulicama od strane bookera, pa sve do posredničkih rezervacija koje se zapisuju na papirić ili unose u programe koji ne podržavaju sve na jednom mjestu. Ovakvo stanje koje obilježavaju nepotpuni podaci nije omogućavalo tehnološko širenje prodajnih segmenata.

rezervacija turističkih tura

„Inicijalna ideja sustava bila je na najbolji mogući način omogućiti vlasnicima izleta i tura te agencijama prodaju i digitalizaciju njihovog poslovanja koristeći modernu tehnologiju objedinjujući sve u jedan centralni sustav. Projekt je započeo kroz interni sustav praćenja rezervacija i bookinga izleta koji smo zatražili od NM solutionsa da nam naprave za  Dominium Travel, a koji nam je bio dovoljan za sezonu. Kasnije je NM solutions nastavio razvijati taj proizvod s dodatnim komponentama i unaprijedio ga do tog momenta kada je postao jedinstven proizvod na tržištu“, otkriva Slavica Grkeš, direktorica Dominium Travela koji je bio premium user za testiranje novog proizvoda i davanje feedbacka za razvoj.

Rješenje na dlanu

„Vlasnici tura i izleta dosad nisu mogli imati kontrolu nad svim polaznim vremenima tura, detaljima tura te rapoloživosti i tako su zbog rizika overbookinga i dodatnih komplikacija bili primorani limitirati svoju prodajnu mrežu na onoliko izvora rezervacija koliko su zaposlenici jedne agencije mogli pokriti, a to znam iz prve ruke“, kaže Slavica.

EZ Booker Mobile dio je sustava koji je direktno spojen s glavnom platformom EZ Booker te time omogućava bookerima i posredničkim agencijama da na svom dlanu putem pametnih telefona ili tableta uvijek imaju ažuriranu raspoloživost posredničkih izleta i tura, kao i zadnje ponuđene cijene i provizije koje provideri nude bookerima i posredničkim agencijama za svaku prodaju.

rezervacija turističkih tura

Vlasnici agencija i tura tako imaju eksponencijalno povećanu prodajnu mrežu, gdje sada mogu umjesto 2 do 3 bookera, imati neograničen broj bookera sa svojim prodajnim uvjetima uz svu kontrolu i pregled napravljenih rezervacija koje je sada moguće napraviti u samo tri klika.

Spajanje s ostalim kanalima

EZ Booker može funkcionirati i kao punokrvni channel manager, a ta je ideja realizirana na način da je u procesnom razvoju ovaj sustav dobio i Channel Management dio, gdje je Viator odmah prepoznao potencijal te omogućio EZ Bookeru two-way konekciju koja već sada aktivno radi.

Uz Viator, Tripadvisor i još neki broj spojenih prodajnih kanala, EZ Booker platforma omogućuje drugim agencijama i sustavima da se pomoću EZ Boooker API dokumentacije spoje na sustav te postanu službeni kanal prodaje unutar EZ Booker sustava.

Samim time sve velike agencije koje mogu izgraditi kanal, mogu biti prikazane svim vlasnicima izleta kroz sustav te širiti svoju prodajnu mrežu.

rezervacija turističkih tura

„Obzirom da EZ Booker ima namjeru godišnje spajati 3 do 5 prodajnih kanala, svakako se nadamo da će ova mogućnost pružiti razvoj novih prodajnih kanala u Hrvatskoj, možda razvoj našeg Viatora te isto tako omogućiti i nove poslove za mlade ljude. Kao hrvatskom proizvodu, cilj EZ Bookera je svakako širenje ovog dijela poslovanja, kao i digitalizacija na što većoj i boljoj razini“, ističe Slavica.

EZ Booker bit će dostupan 1. prosinca, a u planu su dogovori i s velikim kanalima.

„Čim sustav osvane, pokrenut će se suradnja i spajanje s kanalima poput Bookinga ili Expedie, koji su pokazali veliki interes.“

Razvoj u korist korisnika

EZ Booker tim orijentiran je da pomoću povratnih informacija svojih korisnika svake godine radi na besplatnim nadogradnjama sustava, čiji bi benefiti bili skupno zadovoljstvo korisnika i izgradnja proizvoda koji će poboljšati ovu granu hrvatskog turizma.

„Slušajući savjete ljudi koji rade na tržištu i kombinirajući iskustvo NM Solutions-a, EZ Booker kao sustav rast će s potrebama naših korisnika, a niti jedan korisnik neće biti uskraćen za njegove funkcionalnosti“, najavljuje Slavica.

Dodatne informacije dostupne su na [email protected]

Foto: EZ Booker

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.