4 stvari koje vam više nisu potrebne na LinkedInu

LinkedIn je društvena mreža koja vam može pomoći da povećate broj poslovnih kontakata, ali i da nađete posao. No, on ne smije biti kopija životopisa, već treba pružati dodatne informacije o vama, kojih nema u životopisu.

Stvari koje trebate izbaciti iz LinkedIn profila

Jednako kao što je kod životopisa nepotrebno isticati vještine koje nemaju nikakav značaj za određeni posao, tako i kod LinkedIna za neke stvari više nema potrebe.

Erica Breuer, osnivačica Cake Resumea koja pomaže ljudima u traženju poslova, savjetuje da iz LinkedIn profila izbacite sljedeće stvari:

1. Zastarjela profesionalna iskustva

Nemojte se hvaliti s nečim što ste radili prije 10-ak godina jer tako možete skrenuti pozornost s najnovijih iskustava  i vještina. Osim toga, to više nije toliko impresivno jer ste odavno prestali s tim radom. Zato sve iznad 7 godina iskustva možete svesti i na to da samo navedete naziv tvrtke i poziciju na kojoj ste radili.

2. Beznačajne vještine

Danas svatko svakoga endorsa, odnosno dodaje mu vještine koje opisuju njegova znanja, pa je tako endorsanje izgubilo na važnosti.

Iako takvo što može biti korisno jer vam drugi dodijeljuju te vještine i samim time pokazuju da su prepoznali vaše kvalitete, no teško je vidjeti je li ta osoba relevantna. Također, previše vještina može napraviti nered pa tako poslodavci neće previše posvećivati važnost tim endorsmentima.

3. Manje važna postignuća

Naravno da lijepo izgleda ako kod vaših postignuća stoje mnoga priznanja i nagrade, razni projekti… Samim time ostavljate dojam genijalca. No, razmislite trebaju li zaista sva postignuća biti na vašem profilu. Naime, tako se ti svi uspjesi međusobno natječu za pozornost.

Što vam je zaista važno za vaš osobni brand? Breuer svakako preporuča da maknete jezične vještine ukoliko ih u posljednje vrijeme niste koristili – primjerice, ako ste u školi učili španjolski ili njemački, a kasnije ga više niste upotrebljavali. Uz to, dodaje i kako biste trebali maknuti sve certifikate koji su istekli ili publikacije s URL-ova koje više ne vrijede. Neka vam ostanu samo ona postignuća koja vam zaista mogu koristiti u daljnjoj karijeri.

4. Stare preporuke

Preporuka stara nekoliko godina više nema toliku vrijednost. Možda ste u međuvremenu i napredovali, a takva preporuka može ostaviti dojam kao da ste skroz neiskusni po tom pitanju. Umjesto starih preporuka, pobrinite se da dobijete nove, koje će vas najbolje opisati.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više