70-godišnjakinja iz Južne Koreje postala zvijezda društvenih mreža

Možda nisu rođeni s tehnologijom kao oni mlađi, ali i starije generacije mogu uz pomoć društvenih mreža postati slavne.

Nakon ispirativne priče jedne Japanke koja je u 81. godini pokrenula internetsku stranicu Mellow Club namijenjenu osobama treće životne dobi te pokazala da nikad nije prekasno za ostvarenje svojih snova, još jedna 70-godišnja Azijka postala je prava zvijezda.

Njeno ime je Park Makrye, a proslavila se svojim YouTube kanalom te profilom na Instagramu. U njenim objavama mogu se vidjeti razne priče o šminkanju, borama, kuhanju i slično.

70-godišnja YouTube zvijezda

Na ovu ideju došla je njena unuka Kim Yura koja je željela na taj način spriječiti demenciju kod svoje bake, piše Yahoo. Naime, u njenoj obitelji bolovali su od Alzheimerove bolesti, pa je tako i Park bila pod velikim rizikom. Njena unuka odvela ju je na putovanje kako bi se malo odmaknula od posla u restoranu.

Naime, ova 70-godišnjakinja osim što je aktivna na društvenim mrežama, vodi i restoran već dugi niz godina. Sve je započelo kad je muž ostavio nju i troje djece zbog dugova koje je imao. Ona je cijele dane radila u restoranu i istovremeno odgajala djecu, te naposlijetku uspjela vratiti njegova dugovanja.

I danas uživa raditi u restoranu, a unuka Kim htjela je baki priuštiti odmor te je za destinaciju odabrala Australiju. Tada su počele objavljivati na YouTubeu bakino prvo ronjenje u oceanu te njeno trčanje u bazen.

I sve to postalo je veliki hit među Južnokoreancima. Danas ima 400.000 sljedbenika na YouTubeu i Instagramu, a fanovi dolaze u njen restoran u gradu Yonginu iz svih krajeva zemlje.

Fotografije i videa uređuje njena unuka, a Park u svojim objavama ako i napiše nešto krivo, fanovima se to čini simpatično i ne zamjeraju joj. Park nije imala priliku školovati se, jer je bila iz siromašne obitelji, a čitati i pisati naučila je od susjeda.

I premda je imala toliko prepreka, Park je uspjela postati jedna od najtraženijih zvijezda na YouTubeu u toj zemlji, a priznala je i kako je tek tada počela živjeti.

Možda ova priča potakne i one koji već imaju ideju, ali ne uspijevaju je realizirati. Sad je pravo vrijeme za to!

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eu fondovi ženski posao

Zašto su EU fondovi uglavnom ženski posao?

Ravnopravnost postaje stvarnost, muškarci preuzimaju naša standardna ženska zanimanja, više ne možeš naći poštenu debeljačku kuharicu ili su sve fit i...