70-godišnjakinja iz Južne Koreje postala zvijezda društvenih mreža

Možda nisu rođeni s tehnologijom kao oni mlađi, ali i starije generacije mogu uz pomoć društvenih mreža postati slavne.

Nakon ispirativne priče jedne Japanke koja je u 81. godini pokrenula internetsku stranicu Mellow Club namijenjenu osobama treće životne dobi te pokazala da nikad nije prekasno za ostvarenje svojih snova, još jedna 70-godišnja Azijka postala je prava zvijezda.

Njeno ime je Park Makrye, a proslavila se svojim YouTube kanalom te profilom na Instagramu. U njenim objavama mogu se vidjeti razne priče o šminkanju, borama, kuhanju i slično.

70-godišnja YouTube zvijezda

Na ovu ideju došla je njena unuka Kim Yura koja je željela na taj način spriječiti demenciju kod svoje bake, piše Yahoo. Naime, u njenoj obitelji bolovali su od Alzheimerove bolesti, pa je tako i Park bila pod velikim rizikom. Njena unuka odvela ju je na putovanje kako bi se malo odmaknula od posla u restoranu.

Naime, ova 70-godišnjakinja osim što je aktivna na društvenim mrežama, vodi i restoran već dugi niz godina. Sve je započelo kad je muž ostavio nju i troje djece zbog dugova koje je imao. Ona je cijele dane radila u restoranu i istovremeno odgajala djecu, te naposlijetku uspjela vratiti njegova dugovanja.

I danas uživa raditi u restoranu, a unuka Kim htjela je baki priuštiti odmor te je za destinaciju odabrala Australiju. Tada su počele objavljivati na YouTubeu bakino prvo ronjenje u oceanu te njeno trčanje u bazen.

I sve to postalo je veliki hit među Južnokoreancima. Danas ima 400.000 sljedbenika na YouTubeu i Instagramu, a fanovi dolaze u njen restoran u gradu Yonginu iz svih krajeva zemlje.

Fotografije i videa uređuje njena unuka, a Park u svojim objavama ako i napiše nešto krivo, fanovima se to čini simpatično i ne zamjeraju joj. Park nije imala priliku školovati se, jer je bila iz siromašne obitelji, a čitati i pisati naučila je od susjeda.

I premda je imala toliko prepreka, Park je uspjela postati jedna od najtraženijih zvijezda na YouTubeu u toj zemlji, a priznala je i kako je tek tada počela živjeti.

Možda ova priča potakne i one koji već imaju ideju, ali ne uspijevaju je realizirati. Sad je pravo vrijeme za to!

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više