Ovo su 3 top aplikacije za praćenje ciklusa i trudnoće ove godine

Od prve menstruacije govori nam se koliko je važno redovito praćenje ciklusa kako bismo dobile sliku o svojem reproduktivnom zdravlju. Je li došla na vrijeme ili kasni, koliko je jako krvarenje i s kojim se simptomima nosimo informacije su koje bilježimo svaki mjesec. Učimo o plodnim i neplodnim danima koje također pratimo. Kada dođe do trudnoće, informacija koje moramo pratiti sve je više i bitno su osjetljivije jer ne čuvamo više samo svoje zdravlje.

Srećom, napretkom tehnologije bilježenje je olakšano, a mobilnih aplikacija za praćenje ciklusa i trudnoće zaista je mnogo. Donosimo tri najbolje.

praćenje ciklusa

Flo

Vjerojatno najpopularnija i najpoznatija aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa i trudnoće, Flo se ističe jednostavnim sučeljem koje je nedavno i unaprijeđeno. Korisnicima je tako praćenje ciklusa i trudnoće dodatno pojednostavljeno, bez obzira na to koristite li besplatnu ili premium verziju aplikacije.

Flo veliku pozornost posvećuje praćenju općeg zdravlja, čime se ističe u odnosu na druge aplikacije ovog tipa, te korisnice redovito primaju obavijesti i savjete vezano uz poboljšanje reproduktivnog i općeg zdravlja.

Premium verzija korisnicama pruža dodatne edukativne sadržaje, a primarno pristup stručnim člancima iz područja medicine. Također, opcija Flo Chat Assistant pomoću koje korisnice uče o svojem tijelu dostupna je neograničeno.


Pročitajte više: Zašto menstruacija kasni i što uzrokuje tu pojavu?


praćenje ciklusa

Ovia

Ovia svojim korisnicama nudi čak tri besplatne aplikacije različitih namjena: Ovia Fertility & Cycle Tracker namijenjena je praćenju menstrualnog ciklusa i plodnih dana, Ovia Pregnancy Tracker: Baby Due Date Countdown namijenjena je detaljnom praćenju i osiguravanju trudnoće, a Ovia Parenting: Baby Tracker, Breastfeeding Timer tu je da pomogne pri dojenju i ranoj brizi o djetetu za nove roditelje.

Ovia je stvorena s ciljem brige o kompletnom ženinom reproduktivnom zdravlju, kao i s ciljem poboljšanja općeg zdravlja žene i njezinog djeteta.

Posebno je voljena aplikacija Pregnancy Tracker koja se ističe podrobnim, znanstveno utemeljenim informacijama vezanima uz trudnoću. Aplikacija nudi brojne savjete vezano uz aktivnosti, prehranu i druge metode sigurne trudnoće, kao i pouzdan izračun dana poroda. Informacije su personalizirane, temeljene na vlastitom unosu simptoma.


Pročitajte više: Plodni dani u kalendaru zajedno s poslovnim obvezama


praćenje ciklusa

Bellabeat

Jedna od najbrže rastućih aplikacija, Bellabeat nudi kompletno praćenje wellnessa i zdravlja, a praćenje menstruacije, plodnih dana i trudnoće samo je jedna od opcija. U ovoj aplikaciji moguće je bilježiti i treninge uz izračun potrošenih kalorija temeljem vaše težine, a dobit ćete i personalizirani izračun vode koju trebate popiti kako biste bili adekvatno hidrirani tijekom dana.

Iako je sama aplikacija besplatna, kako biste dobili pristup drugim opcijama, potrebno je kupiti pametnu narukvicu koja potom prati broj koraka, san i otkucaje srca, time gradeći sliku vašeg općeg zdravlja.

Sve su aplikacije dostupne na Apple Store i Google Play.

Foto: Canva / App Store / Google Play

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vodič za europske izbore

Vodič za europske izbore: sve što trebate znati na jednom mjestu

Oko 373 milijuna Europljana od 6. do 9. lipnja ima pravo izaći na birališta i izabrati 720 članova novog saziva Europskog...
- Advertisment -