Najnovija Bondova djevojka napokon njegovih godina

Mnogo je govora o tome koliko godine glumica utječu na njihovu karijeru. Seksizam i ageizam u Hollywoodu nije ništa novo. No, kada je poznata glumica Monica Bellucci dobila ulogu nove ‘Bondove djevojke’ u najnovijem filmu o britanskom agentu s “dozvolom za ubojstvo”, pozornost nije privukla njezina ljepota, već njezine godine.

Najstarija Bondova djevojka

Monica Bellucci najnovija je ‘Bondova djevojka’ u filmu o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu. U intervjuu za Daily Mail prvi je put progovorila o najnovijoj ulozi i činjenici da je i sama bila iznenađena kada je dobila ulogu.

„Moja prva pomisao je bila: ‘Kako mogu biti ‘Bondova djevojka’ s 50 godina?’“, rekla je Bellucci.

Sam Mendes, redatelj najnovijeg Bondovog filma pod nazivom „Spectre“ je htio da nova Bondova djevojka bude žena sličnih godina kao i sam James Bond, kojeg glumi Daniel Craig.

„Za razliku od žena koje su prije glumile ‘Bondove djevojke’, ja sam mnogo zrelija. Više bih voljela da me zovu Bond žena ili Bond dama“, osvrnula se Monica Bellucci na najnoviju ulogu.

Kada je Bellucci dobila ulogu ‘Bondove djevojke’ rekla je redatelju Samu Mendesu da će biti „heroj među ženama“ jer joj je dao tu ulogu.

Spectre je 24. film o Jamesu Bondu, a uloge ‘Bondovih djevojaka’ su do sada većinom dobivale mlađe djevojke, a ne žene njenih godina.

Naime, prosječna starost glumaca u ulozi Jamesa Bonda u dosadašnja 24 filma je 42,8 godina, dok je prosječna starost ‘Bondovih djevojaka’ 28,6 godina. Dakle razlika u godinama glavnog junaka filma i njegove ‘djevojke’ je u prosjeku 14,2 godine.

Tako se primjerice najveća razlika u godinama pojavljuje u filmu „Pogled na ubojstvo“ iz 1985. godine, u kojoj je ulogu Jamesa Bonda igrao Roger Moore s 57 godina, dok je njegova ‘djevojka’, glumica Tanya Roberts, imala samo 29 godina – što čini razliku od 28 godina.

U najnovijem filmu „Spectre“ Daniel Craig koji glumi Bonda je 4 godine mlađi od Monice Bellucci.

Spectre_Monica_Bellucci

Godine nisu bitne, već kako se osjećate u sebi

Monica Bellucci je primjer kako u Hollywoodu i žene starije od 40 godina mogu uspjeti. Naime, kako su pokazali brojni primjeri diskriminacije starijih glumica na temelju njihovih godina, žene u Hollywoodu nailaze na stakleni strop čim se počnu približavati 40. godini. Tako je primjerice glumica Maggie Gyllenhaal nedavno proglašena prestarom za ulogu ljubavnice 55-godišnjem muškarcu.

No, ageizam nije problem samo u Hollywoodu, već kod ‘običnih’ žena diljem svijeta, a standardi ljepote koji nam se nameću putem medija utječu na samopouzdanje žena.

„Mnoge 50-godišnjakinje imaju osjećaj da su nevidljive muškarcima, ali to uopće ne mora biti tako. Treba se prisjetiti da ono što pokazujete izvana zapravo dolazi iznutra“, rekla je Bellucci za Daily Mail.

Premijera filma „Spectre“ u studenom ove godine

O novom filmu Jamesa Bonda još uvijek nema mnogo informacija. Detalji filma se još drže u tajnosti, no ono što se zna je da James Bond dobiva šifriranu poruku iz prošlosti koja ga šalje na trag zločinačke organizacije pod nazivom ‘Spectre’.

Dok se M nastavlja boriti s političkim pritiscima koji ugrožavaju budućnost MI6-a, Bond se približava razotkrivanju skrivene istine koja prijeti uništenju svega za što se do sada borio.

Ulogu Jamesa Bonda će već četvrti put tumačiti Daniel Craig, Monica Bellucci će glumiti Luciu Sciarru, dok će glavnog negativca Franza Oberhausera tumačiti Christoph Waltz.

Premijera filma je najavljena za 6. studeni 2015. godine.

Foto: Filckr/ Elena Tubaro, Alexis

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija hvar

Poduzetništvo čini Hvar jedinstvenom destinacijom

U sunčanom Hvaru i to u - ni manje ni više - staroj Lođi impresivna pročelja, u petak se održala Konferencija...