YouthSpark sutra educira srednjoškolce o ICT tehnologijama

U organizaciji kompanije Microsoft Hrvatska, Udruge Fondacija Mozaik, službenog predstavnika globalne Udruge Tech Soup Balkans te Visokog učilišta Algebra u utorak, 5. travnja, u prostorima Visokog učilišta Algebra u Zagrebu, održat će se YouthSpark Live, program namijenjen edukaciji učenika završnih razreda srednjih škola o važnosti ICT tehnologija. U okviru ovog događaja održat će se i hrvatsko finale natjecanja Imagine Cup, međunarodnog projekta kompanije Microsoft koji okuplja studente kako bi uz pomoć stručnih mentora razvili informatička rješenja i poslovne ideje kojima mogu promijeniti način na koji živimo, radimo i koristimo slobodno vrijeme.

80 učenika srednjih škola iz Zagreba, Krapine i Zaboka sudjelovat će na predavanjima o ICT tehnologijama te radionicama o izradi digitalnih strategija i pokretanja vlastitog poslovanja. U okviru YouthSpark Live održat će se i finale natjecanja Imagine Cup na kojem će studenti iz cijele Hrvatske predstaviti svoje projekte.

Na događaju YouthSpark Live sudjelovat će ukupno 80 učenika srednjih škola iz Zagreba, Krapine i Zaboka, a stručnjaci kompanije Microsoft Hrvatska kao i drugi IT stručnjaci objasnit će im važnost tehnologija u svakodnevnom životu i poslovanju, predstaviti nove tehnologije te podijeliti svoja iskustva i dati savjete vezane uz poslovanje.

Na početku događanja Tomislav Tipurić iz kompanije Microsoft Hrvatska učenicima će govoriti o prednostima odabira ICT zanimanja i budućnosti ICT industrije. Velimir Žagar iz digitalne agencije ENTG objasnit će kako se postavljaju digitalne strategije, a Nikola Kapraljević iz kompanije Infinum dati savjete i primjere o tome kako započeti svoje vlastito poslovanje.

Natjecanje Imagine Cup organizirano je za sve zainteresirane studente koji su svoje konačne radove predali u kategorijama Games, Innovation i World Citizenship. Finalisti natjecanja će 5. travnja predstaviti svoje projekte pred stručnim žirijem koji će potom proglasiti pobjednika. Pobjednik hrvatskog natjecanja osvojit će odlazak na svjetsko finale u Seattleu.

 Foto: www.siliconscape.com

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Žene za otok Pag 2024

Ove žene oblikovale su život na otoku Pagu

Svjesna važnosti ženske uloge unutar zajednice, Turistička zajednica Općine Kolan organizirala je konferenciju Žene za otok Pag. Konferencija je održana u...