Prve gospodarske mjere: Odgađa se plaćanje poreza na dohodak i dobit, ali i doprinosa!

Vlada je odlučila donijeti prve gospodarske mjere za privatni sektor zbog pogođenosti epidemijom koronavirusa. Naime, odgađa se plaćanje poreza na dohodak i poreza na dobit, ali i doprinosa zbog trenutne situacije.

Povezano:

“Bez ikakvih dilema odgodit ćemo plaćanje poreza na dohodak i na dobit i doprinosa. Dio prihoda koji će biti manji lokalnim jedinicama proračun će nadomjestiti”, rekao je premijer Andrej Plenković, a prenosi Jutarnji.

Uz dodatne mjere za poduzetnike, najvažnija je vijest da se od ponedjeljka 16. ožujka zatvaraju dječji vrtići, škole i fakulteti na dva tjedna kako bi se spriječilo širenje virusa. Učenici od prvog do četvrtog razreda će pratiti posebne emisije na HRT-u, dok će učenici viših razreda osnovne i srednjoškolci imati online nastavu.

Što će roditelji koji ne mogu osigurati čuvanje djece?

“Dio obitelji ima mogućnost osigurati čuvanje djece. Za one koji nemaju, pogotovo kroz prvo razdoblje, škole će raditi. Ako roditelji nisu u mogućnosti osigurati da dijete bude doma, neka dovedu dijete u školi. Nastavnici će biti u školama. Dakle ako djeca nemaju gdje biti, ako roditelji ne mogu osigurati, djeca mogu doći i u vrtić i u školu”, rekao je Plenković.

Zasad je dobra vijest što se zna uzrok virusu kod zaraženih, a to je njihov boravak u zemljama koje su trenutno “crvena” zona. Isto tako, premijer je istaknuo da posebnu brigu o sebi vode stariji stanovnici.

Foto: Facebook Vlada Rh

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zagreb seo summit

Zagreb SEO Summit 2024.: Najveći SEO događaj godine po prvi put...

Zagreb će 20. i 21. lipnja postati svjetsko središte za sve digitalne profesionalce i zaljubljenike u digitalni marketing, a najviše za...
- Advertisment -