Adidas dizajnirao grudnjak nakon masektomije

U čast mjeseca podizanja svijesti o raku dojke, listopada, Stella McCartney je za Adidas dizajnirala sportski grudnjak za žene koje su prošle masektomiju.

Sportski je grudnjak kreiran u suradnji sa londonskom dizajnericom donjeg rublja, Monicom Harrington. Ona inače vodi i radionice o podizanju samopouzdanja o tijelu poslije zahvata. Riječ je o prvom grudnjaku ove vrste za Adidas, sa jedinstveno dizajniranim značajkama koje zadovoljavaju potrebe žena nakon operacije.

Povezano: Mjesec borbe protiv raka dojke: napravi samopregled!

Grudnjak je oblikovan tako da izbjegne uobičajena mjesta ožiljaka nastalih zbog operacije. Dolazi s prednjim patentnim zatvaračem, kako bi se izbjeglo neugodno istezanje prilikom odijevanja. Također ima skrivene džepove ušivene iznutra za proteze.

adidas grudnjak

Ambasadorica kampanje je boksačica Michele Aboro

Ambasadorica kampanje za post-masektomijski Adidas grudnjak je britanska boksačica Michele Aboro, koja je i sama imala rak dojke. Dizajnerica Stella McCartney je, nažalost, vrlo dobro upoznata s ovom bolešću, zbog koje je 1998. izgubila majku. Od tada se strastveno zalaže za obrazovanje i podizanje svijesti o bolesti.

Povezano: Kako je jednoj zaposlenoj majci rak dojke promijenio pogled na život?

“Ovim grudnjakom za post-mastektomiju zaista želim potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju “, kaže McCartney. “Grudnjak omogućuje da pružimo podršku pacijentima koji se oporavljaju i nadamo se da će im uliti samopouzdanje da se vrate na treninge. Nadamo se da će moderan izgled pomoći motivirati korisnika i uvjeriti ih da se ne trebaju, zbog toga što su proživjeli, osjećati čudno.”

Foto: Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

školski ruksaci

Ovi školski ruksaci i pernice će oduševiti vaše školarce!

Uskoro kreće nova školska godina. Slijedi nabavka novih školskih potrepština, a među najbitnijima su školski ruksaci i pernice. Činjenica je da...
- Advertisment -