Blagdani će doći brže nego što mislite, a obiteljski obrt Pisalica pomaže vam svladati izazove koje oni donose i pripremiti vas za veću prodaju

Ako se bavite nekakvim oblikom prodaje i živite u Zagrebu, mala je vjerojatnost da niste čuli za Pisalicu, totalno neklasičnu agenciju za marketing i oglašavanje. Ideja i brend djelo su ruku iskusne copywriterice Andreje Rambrot, koja osim što na webu Pisalica nudi klasične usluge, ima i svoju misiju – pomagati poduzetnicama početnicama da prije svega budu hrabre te se kvalitetno prezentiraju na internetu koji je savršeno mjesto za pronalaženje klijenata.

Pisalica uskoro priprema nešto novo i zanimljivo, a o čemu se točno radi saznati možete u nastavku.

Od freelancerice do obiteljskog obrta

Andreja je počela freelanceati prije 10-ak godina sasvim slučajno, kada su je klijenti sami na internetu prepoznali njezine vještine pisanja i javljali joj se preko profila na Facebooku i LinkedInu te preko poznanstava. S vremenom je imala sve više posla «sa strane», uz redovite poslove na kojima se često borila s muškim šefovima, dok se jednoga dana napokon nije odvažila riskirati i pokrenuti obrt.

Zahvaljujući dobrom poznavanju predstavljanja na internetu i iskustvu u kreiranju brendova, posla je u kratkom roku postalo zaista puno te joj se uskoro pridružio životni partner Ante Malenica, koji je zbog sada već obiteljskog obrta ostavio za sobom vrlo dobru radnu poziciju u poznatoj privatnoj poliklinici. ‘Odluka da oboje „full time“ sudjelujemo u našem obrtu nije bila nimalo jednostavna, no želja da se realiziraju vlastite poduzetničke ideje je kudikamo prevagnula naspram traženja kakve-takve financijske sigurnosti. Naravno, takav životni stil je nerijetko izazov za oboje (što zbog prirode posla, što zbog komentara okoline), no onaj osjećaj slobode u nekakvom poduzetničkom i životnom smislu je apsolutno neprocjenjiv’, objasnio nam je Ante.

Prava mala platforma za educiranje o marketingu

Ovaj obiteljski obrt u kratko vrijeme pretvorio se u nešto puno veće od toga – pravu malu zajednicu u kojoj se okupljaju mikro poduzetnici te mali i srednji poduzetnici željni znanja, konkretnih primjera i savjetovanja’. Od samog početka ideja je bila posvetiti se malima i početnicima jer se njima nitko ne bavi. Naši klijenti otpočetka su oni koji su premali da bi zapošljavali osobu za marketing ili pak jednostavno nemaju dovoljno znanja i vremena da prate marketinške trendove koji se na tržištu mijenjaju brzinom munje. Mi takvima prije svega nudimo edukaciju i savjetovanje’, objasnila nam je Andreja.

Nekako smo je prirodno morali pitati isplati li im se ulagati u male jer svi znamo da se veliki ganjaju s jasnim razlogom – novčanom vrijednosti koju donose tvrtkama. ‘Raditi s malima velik je izazov i iziskuje zaista puno energije. No, na ovakav potez gledam kao na našu životnu misiju. Svi veliki su jednom bili mali. Pomognemo li im sada kada su na početku te ih naučimo već sada tome kako funkcionira prodaja na internetu, kasnije će nam biti puno lakše prodati konkretne usluge jer će ih klijenti razumjeti. Nećemo prodavati maglu’.

U pripremi su edukacije s naglaskom na blagdane

‘Da bi jedan oglas bio kvalitetan i doveo puno potencijalnih kupaca na neku web stranicu, mnogi segmenti trebaju biti posloženi kako treba, od web stranice, copyja oglasa, fotografije koju biramo, ciljane skupine kojoj se obraćamo itd. Klijent se nerijetko neopravdano «miješa» u postavljanje oglasa, prvenstveno iz straha i neznanja te nažalost sebi često radi medvjeđu uslugu (unatoč dobrim namjerama). Tek u takvim situacijama shvaćamo koliko im je edukacija zbilja potrebna’ – objašnjava Ante. Na to se nadovezala Andreja kako iz tog razloga pripremaju edukacije koje će raditi u manjim grupama, s konkretnim temama i na konkretnim primjerima iz svakodnevne prakse.

Danas ima zaista puno članaka i webinara na internetu gdje možete naučiti mnogo o marketingu, no svi ti edukativni materijali nisu dovoljno konkretni, s premalo su primjera i nisu specificirani za vašu branšu, već su općeniti. Edukacije s kojima Pisalica kreće već u studenome 2017. bit će mnogo konkretnije i funkcionirati kao svojevrsna priprema za prodaju prilikom nadolazećih blagdana. Imat će samo jedan cilj: sudioniku edukacije omogućiti da u samostalnom i grupnom radu prođe osnove određene teme te sam producira materijale koje će moći već sutra upotrijebiti na primjeru svoje tvrtke i za blagdane prodati više.

Kako je Andreja naša vjerna članica, ekskluzivno smo za Women in Adria saznali datum i vrijeme prve radionice, a svim članicama Women in Adria osigurali i prigodni popust od 20% na ukupnu cijenu edukacije.

Foto: Pisalica

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više