Američka poduzetnica slavila prodaju svog brenda i nagradila zaposlenike putovanjem iz snova: Jedna zaposlenica odabire Hrvatsku

Zamislite da jedan dan dođete na posao, na zabavu koja slavi rast tvrtke ili porast vrijednosti dionica i saznate da vas netko časti putovanjem iz snova. Zamislite da vam ponudi noćenje u lijepom hotelu i večeru u cijenjenom restoranu – sasvim besplatno! Zvuči nestvarno, zar ne? Ne i za zaposlenike jednog američkog brenda fitness odjeće.

CEO Spanxa nagrađuje zaposlenike

Vlasnica Spanxa, Sara Blakely, iznenadila je svoje zaposlenike poklonom kojim se rijetko koji poslodavac može podičiti. Svakom svojem zaposleniku darovala je dvije avionske karte za bilo koju lokaciju na svijetu i džeparac od nevjerojatnih 10.000 dolara. Da bi priča bila još bolja – karte su za prvi razred, prenosi NPR.


Pročitajte više: Sara Blakley je izgradila karijeru pobjedivši ova dva najveća straha!


Nazdravila za sve žene koje nisu imale priliku

Pedesetogodišnja Sara Blakely slavila je sa svojim timom prodaju branda kad je objavila radosne vijesti. Privatna investicijska tvrtka kupila je većinski udio vlasništva u njenom Spanxu, učinivši ju izvršnom direktoricom. Prodaju je proslavila na nevjerojatan način – darivanjem zaposlenika. Okupljeni su stali u šoku, a onda je uslijedilo veselje, nevjerica i plakanje. Blakely je uspjeh posvetila svojoj majci i baki koje nisu imale priliku napraviti što je ona uspjela. Uzela je trenutak i da nazdravi svim ženama koje su željele ući u poduzetništvo, a nisu mogle.

Spomenula je i kako je se u poduzetništvu radi o djelatnosti u kojoj dominiraju muškarci, gdje možda žene čine 50% vlasništva (u Americi), ali im pripada samo 2,3% rizičnog kapitala. „Kad sam otvarala Spanx govorila sam da će tvrtka jednog dana vrijediti 20 milijardi dolara i svi su mi se smijali,“ govori CEO kroz suze. U svojem dirljivom govoru pokazuje kako svojim primjerom želi potaknuti žene na poduzetništvo i riskiranje.


Pročitajte više: Kako je Sara Blakely izgradila biznis vrijedan više od milijardu dolara


Najmlađa self-made milijarderka

Spanx je u dvadeset godina postojanja narastao do brenda procijenjenog na 1.2 milijarde dolara, a Blakely je 2012. magazin Time uvrstio na listu 100 najutjecajnijih ljudi svijeta. Dvije godine kasnije Forbes ju uvršta na popis 100 najmoćnijih žena svijeta. Trenutno ima i titulu najmlađe self-made milijarderke svijeta.

Blakely na svojem Instagram profilu dijeli snimku s druženja. Na samom kraju ispituje svoje zaposlenice kako će iskoristiti svoje putovanje. Zanimljivo je da među top destinacijama, od medenog mjeseca u Bora Bori, safarija u Južnoj Africi, posjete Koreji ili Švicarskoj, pronašla i Hrvatska.

Foto: Wikipedija/Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

školski ruksaci

Ovi školski ruksaci i pernice će oduševiti vaše školarce!

Uskoro kreće nova školska godina. Slijedi nabavka novih školskih potrepština, a među najbitnijima su školski ruksaci i pernice. Činjenica je da...
- Advertisment -