Android aplikacije koje olakšavaju poslovanje

Neizostavan alat svake poslovne žene i muškarca svakako je mobilni telefon. I to ne obični nego pametni telefon (smartphone), čije funkcionalnosti proširuje sam korisnik instalacijom aplikacija koje nisu došle s uređajem.

Android aplikacije za poslovnjake

Zadnjih godina ponuda aplikacija za pametne telefone narasla je do neslućenih razmjera, tako da se među njima vrlo teško snaći. U prvom su planu one zabavne i informativne, namijenjene najširoj publici, dok je aplikacije koje pomažu u ozbiljnu poslu malo teže pronaći. Donosimo vam stoga naš izbor pet poslovnih aplikacija za Android, najpopularniju mobilnu platformu, koje bi vam mogle olakšati uredski život.

 CamCard

Unatoč sveopćoj digitalizaciji, papirnata posjetnica još uvijek je sveprisutna u ostvarivanju poslovnih kontakata. Još uvijek ju je i lako izgubiti. Ova aplikacija rješava taj problem tako što pomoću kamere fotoaparata skenira posjetnicu i njen sadržaj pohranjuje u vašem telefonu. Možete odmah upisati gdje ste i kad tu osobu sreli, tako da se kasnije nećete morati s mukom dosjećati. Preko ove aplikacije sa svojim novim kontaktom možete se odmah povezati na LinkedInu, poslati mu/joj mail, SMS itd. Zahvaljujući pripadajućem cloud servisu, osigurana je sinkronizacija kontakata među svim vašim uređajima (tablet, laptop itd.), a naročito je korisna sinkronizacija s Gmailom. Sa svojim kolegama i poslovnim partnerima ostvarene kontakte možete podijeliti Bluetoothom, e-mailom, SMS-om, QR kodom itd.

android aplikacije

Time Recording – Timesheet App

Naplaćujete li svoje usluge po satu i još uz to radite za više poslodavaca, neophodna vam je aplikacija koja će zabilježiti sate odrađene za pojedinog poslodavca i – na temelju tarifa koje ste sami unijeli – izračunati iznos računa koji ćete podastrijeti poslodavcima. Iznimno je praktično i što ovdje taj izračun možete dobit u HTML-u, XML-u i svima poznatom Excelu te ga izravno s mobitela u obliku privitka poslati, recimo, poslodavcu ili računovođi. Od sličnih aplikacija ovog tipa ova se izdvaja preglednošću, tako da nećete gubiti vrijeme učeći kako se koristi. Njena profesionalna (plaćena) inačica ima, između ostalog, mogućnost  integracije s Droboxom za pohranu kreiranih izvještaja te opciju sinkronizacije s Google kalendarom.

android aplikacije

Package Buddy

Mnogo je mobilnih aplikacija za praćenje pošiljaka, a ovo je jedna od omiljenijih. Ima sve što od nje očekujemo: podešavanje intervala osvježivanja, sortiranje po očekivanom terminu dolaska i podršku za mnoge dostavne službe, tako da jedino morate voditi računa da točno unesete kod svoje pošiljke i odaberete svog dostavljača. U plaćenoj inačici Package Buddyja dovoljno je proslijediti mail dostavne službe i nova pošiljka bit će unesena u aplikaciju. U njoj također možete sinkronizirati sve svoje Android uređaje da biste sa svih u realnom vremenu pratili putovanje svog dragocjenog paketa.

android aplikacije

PrinterShare

Što kažete na ideju ispisivanja dokumenata i slika izravno s mobilnog telefona? Da, i nama to zvuči dobro. Pomoću ove aplikacije možete ispisati DOC, PDF i XLS dokumente, ali i slike i bilo koji sadržaj s vašeg telefona: listu kontakata, pregled poziva itd. Postoji i opcija pretpregleda (preview) u kojoj se određuju orijentacija, veličina lista papira i slične uobičajene postavke za ispisivanje. Naravno, da bi stvar funkcionirala, potrebno je da pisač i telefon budu povezani na internet ili u istoj Wi-Fi mreži (ako je riječ o mrežnom pisaču). Podržan je velik broj modela pisača, a komentari zadovoljnih korisnika donose savjet da uložite novce u plaćenu inačicu jer tek ona u potpunosti ispunjava obećano.

android aplikacije

Presentation Remote

Ručni sat i token za bankarske transakcije nisu jedini hardverski uređaji koje je pametni telefon uspješno zamijenio. Neugledan ali neophodan prezenter, uređaj kojim na predavanjima upravljate svojim prezentacijama, također je opasno ugrožen. Naime, ova aplikacija preko Bluetootha ili Wi-Fija komunicira s vašim računalom – i surađuje s najpopularnijim programima za prezentacije kao što su PowerPoint, Prezi, Adobe Reader i Google Slides. Prethodno, naravno, na svoje računalo morate instalirati serversku aplikaciju koja sve navedeno omogućuje. Dodatna opcija Presenter Remotea jest timer, a zgodna funkcija koju donosi najnovija verzija jest listanje slajdova prelaskom prsta preko ekrana, kao u aplikacijama za čitanje e-knjiga.

android aplikacije

Foto: screenshots, 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više