Isprobajte aromamasažu i otkrijte holistički pristup zdravlju

aromaterapija

Centar fizikalne medicine i vitalnosti njeguje holistički pristup tijelu, tako da je i aromaterapija dio oporavka kao i poboljšanja vitalnosti tijela kod mnogih pacijenata i klijenata koji dolaze u Centar.

Svi smo čuli za pojam aromaterapija, ali pitanje je koliko istinski znamo po toj temi.

Danas najčešće željeni sadržaj potražimo na internetu, i na temelju dobivenih informacija mnogi od nas s vremena na vrijeme zapale svijeću te stave neko od eteričnih ulja u «lampicu» i tako uživa u željenom mirusu koji se širi prostorom.

Miris eteričnih ulja sigurno suptilno utiječe na raspoloženje svakog od nas, osjećamo se ugodno i stvaramo Spa u svom domu.

Što je istisnka aromaterapija te aromamasaža i kako ona djeluje na zdravlje i vitalnost tijela pobliže će objasniti fizioterapeutkinja Kristina Kralj.

Aromamasaža u službi zdravlja

Aromaterapija se temelji na holističkim načelima tj. liječenju cijele osobe umjesto tek niza simptoma. To je vrlo human proces utemeljen na dodiru, komunikaciji i radu s ljudima, a ne samo baziran na rješavanje pojedinačnih simptoma. Kroz aromaterapiju terapeut se upoznaje s osobom i stječe potpuni uvid u stanje osobe postavljajući pitanja o načinu života, prehrani, tjelesnoj aktivnosti, anamnezi, općem zdravstvenom stanju.

Eterična ulja korištena u aromaterpiji biraju se s ciljem poboljšanja tjelesnog i emocionalnog stanja. Eterična ulja dobivena iz ulja imaju osobita terapijska svojstva, koja je moguće iskoristit za poboljšanje zdravlja i sprečavanje bolesti.

Moguće ih je koristiti uz druge tretmane kao dio integriranog pristupa zdravstvenim problemima.

Aromaterapija je blagotvorna na mnogo načina, može pojačati energiju kad trebate biti usredotočeni ili vas smiriti u napetim i stresnim situacijama.

Tretman može koristiti ljudima svih dobi, izliječiti i poboljšati opće stanje.

Holistički pristup zdravlju ima mnogo prednosti

Nadasve psihološke reakcije su nedvojbene, djelotvorna je i kao preventiva jer može ojačati imunološi sustav te suzbiti negativne učinke stresa. Stil života i hrana koju konzumiramo uzimaju svoj danak i aromaterpija je idealna metoda za spoj duševnog, psihološkog i fiziološkog zdravlja osobe.

Za dobar pristup ovom vidu terapije je potreban tzv. «otvoreni um» i klijenta i terapeuta i akitvna uključenost u sam proces oporavka. Bitno je naglasiti da je za aromaterpiju jednako bitan i njuh i apsorpcija kože kroz koju ulje koje se nanosi na tijelo ulazi u mrežu krvnih i limfnih žila i sama zagrijanost kože tijela klijenta i ruku terapeuta samu apsorpciju poboljšava i čini terapeutski.

Kristina Kralj uspješno stvara holističku stranu fizioterapije

Fizioterapeutkinja Krista Kralj nakon završenog studija fizoterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i pripravničkog staža odrađenog u Klinici za ortopediju Lovran, gdje je stekla iskustvo u rehabilitaciji ortopedskih bolesnika, kao i bolesnika s degerativnim oboljenjima mišićno – koštanog sustava svoje znanje proširuje stalnim stučnim usavršavanjem. Završenim edukacijama kao što je EmmTech te I II stupanjii tečaja aromaterapije u Udruzi «Moja kuće zdravlja» mr. Mirjane Tonković dip. bitehnolog i analitičarka prehrane, 17 godina ravnateljica Prve škole aromaterapeuta i predavač kemije eteričnih ulja, Kristina uspješno stvara holističku stranu fizioterapije kroz aromaterapiju i aromamasažu što prepoznaju mnogi pacijenti i klijenti Centra.

I za kraj citarat ću Kristinu i reći «Otvorite svoj um!» i njegujte i Vi svoje zdravlje i tijelo kroz ljepotu aromamasaže fizioterapeutkinje Kristine Kralj, koja svojim znanjem uveliko pridonosi holističkom pristupu njegovanju zdravlja tijela kroz aromamasažu kao jednu od usluga Centra fizikalne medicine i vitalnosti.

Women in Adria članice ostvaruju 10% popusta na tretmane prema izboru.

Autor: Marija Koprtla

Foto: Zvonimir Kosinjski/Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

networking doručak o prodaji_

Uz savjete ovih stručnjaka nećete imati probleme u prodaji

Prodaja je ključni element u opstanku svake tvrtke. Ipak, često zadaje muke. Organizacija efikasnog prodajnog procesa malim se poduzetnicima čini kao...