Fizioterapija je spoj znanosti i umjetnosti: BOWEN vraća tijelo u balans

Kultura zdravlja o tijelu koja je na Zapadu već davnih dana osviještena polako ali sigurno se kao stil života profilira u “ mainstream” hrvatskog društva što je prepoznato u Centru fizikalne medicine i vitalnosti.

Stručnost i jedinistveni pristup klijentima

Svojim medicinskim i holističkim pristupom Centar djeluje već 10 godine što ga stavlja na kartu fizioterapije u Zagrebu kao jedinstveni Centar koji s visokom stručnošću i kvalitetom brine o tijelu svojih klijenata koji su aktivni u brizi o zdravlju i vitalnosti vlastitog tijela, gdje im u tome uvelike pomaže i fizioterapeutkinja Ana Krivak s Bowen tehnikom, za koju kaže:

“Bowen je specifična, nježna manualna tehnika koja spada u područje komplementarne medicine što znači da se može koristiti u kombinaciji s klasičnim metodama liječenja ili se može koristiti preventivno za poboljšanje određenih bolesti, stanja, relaksaciju, poboljšanja cirkulacije ili vraćanja tijela u balans. Bowen tehnika koristi specifično rolanje tkiva na točno određenim anatomskim mjestima te se pri tome koristi određeni pritisak i smjer gibanja, što kao cilj ima ponovno povezivanje centralnog živčanog sistema i periferije tijela te na taj način omogućuje poboljšanje cirkulacije i funkcije tijela, a utječe i na relaksaciju. Jednom riječju, vrlo je teško opisati sam tretman, već ga svakako treba isprobati”- poručuje Ana Krivak, licencirani Bowen terapeut, kao i manualni terapeut po DNS metodi.

Njezina stručnost se također očituje kroz završeni tečaje manualne limfne drenaže po dr. Vodderu, kao i kompletnu dekongestivnu fizioterapiju limfedema te će svoju ljubav za fizioterapijom opisati: ”Fizioterapija je za mene spoj znanosti i umjetnosti.

S jedne strane učimo zakonitosti tijela kad je uravnoteženo ili zdravo, a s druge pokušavamo razumjeti kakvi su mehanizmi patologije te kako se oni odražavaju na naše funkcioniranje, osjećaje, razmišljanje ili percepciju samog sebe.

Umjetnost se odnosi na nas terapeute gdje smo svi slični jer smo prošli iste ili slične edukativne programe, a opet sami biramo specifične tehnike i tretmane kako bi specifično procijenili određena stanja ili pojave te na njih odgovorili na najbolji mogući način.

Energija i znanje Ane Krivak pridonosi visokoj holističkoj vrijednosti usluge

“Veseli me holistički pristup, odnosno princip gdje pokušavam shvatiti ne samo određeni simptom ili dijagnozu, već i druge mehanizme koji su doveli do trenutačnog stanja. Jako je bitno znati postaviti prava pitanja i još važnije znati prave ili normalne obrasce pokretanja jer su struktura i funkcija međuovisne.

Ponekad se dogodi da pacijenti ne znaju ili iz nekih razloga ne žele s nama terapeutima podijeliti određene situacije ili traume koje su im se dogodile, ali ako znamo “razgovarati” s njihovim tijelima, možemo bez problema odlučiti koje specijalne tehnike bi kod njih mogle učiniti značajnije promjene na bolje. Tehnike kojima se koristim su osteopatske tehnike i Bowen tehnika.”

Ana Krivak završila je studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Pripravnički staž odradila u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice gdje je stekla iskustvo u rehabilitaciji reumatoloških, traumatoloških, ortopedskih i neuroloških te bolesnika sa spinalnim ozljedama. Kontinuirano se usavršava unutar tema struke koje naglašavaju njezinu stručnost u osteopatskim tehnikama što potvrđuju i edukacije – uvod u kranijalnu osteopatiju i osteopatske palpacije te osteopatske obrade temporomandibularnog zgloba, cervikalne kralježnice i zdjelice, The Imortance of Symmetry Workshop, kao i Radionica 3D terapija stopala u neurorazvojnoj terapiji.

Anina profinjena energija i ljubav prema ljudima i poslu koji radi stvara od nje vrhunskog fizioterapeuta i uvelike pridonosi visokoj holističkoj vrijednosti usluge Centra fizikalne medicine i vitalnosti koja svakodnevno brine o zdravlju mnogih naših klijenata i pacijenata.

Rezervirajte termin i učinite najbolje za svoje zdravlje

Anino znanje o osteopatskim tehnikama i Bowenu prepoznato je kod klijenata i pacijenata, a o temi utjecaja njezinog znanja na energiju tijela reći će “ Često me pacijenti pitaju da li su manualne tehnike energetski rad, a moj odgovor je da je energija svuda oko nas. Promjene koje se očekuju kao posljedica specifičnih fizioterapijskih tehnika mogu biti mjerljive u smanjenju boli i samim time smanjuju potrebu za uzimanjem analgetike, povećavaju amplitudu i kvalitetu pokreta što kao posljedicu ima i odraz na naše raspoloženje i opću dobrobit. Sama definicija zdravlja ima visoku ljestvicu i govoriti da je to ne samo odsustvo bolesti ili boli već i psihološko i socijalno blagostanje.”

Prije nego što Vas tijelo upozori s boli rezervirajte tretman Bowen tehnike kod Ane u Centru fizikalne medicine i vitalnosti jer nakon njezinih tretmana pacijenti uvijek kažu “Zlatne ruke”, “Ana, moje tijelo je sada kao novo, hvala Vam!”

I ja ću umjesto završnog pozdrava reći: “Veliko hvala Ana!”

Women in Adria članice ostvaruju 10% popusta na tretmane prema izboru.

Autor: Marija Koprtla

Foto: Zvonimir Kosinjski

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

My Sensees

Hrvatska IT tvrtka osmislila uređaj za praćenje kvalitete zraka, a dostupan...

Zagađeni zrak je 'nevidljivi ubojica' te predstavlja jedan od najvećih javnozdravstvenih rizika diljem svijeta. Prema rezultatima istraživanja Svjetske zdravstvene organizacije prisutnost...
- Advertisment -