Helena Fjorović u 3 godine izgradila Linea Snella centar kroz koji je prošlo 500 zadovoljnih klijentica

Poduzetnica Helena Fjorović je prije tri godine preuzela slovensku franšizu „Linea Snella“, koja je usmjerena na mršavljenje i oblikovanje tijela. To se sve dogodilo kada je nakon 11 godina rada u državnoj firmi i šest godina karijere u zdravstvenom sektoru kao medicinska sestra odlučila napraviti zaokret u karijeri.

Tada smo i razgovarali s Helenom, a sada smo željeli provjeriti jesu li rast i poslovanje franšize u skladu s njezinim očekivanjima, ali i saznati što se sve otad promijenilo, koje joj je izazove poduzetništvo donijelo te je li se barem u jednom trenutku poželjela vratiti na siguran posao u struci.

Bez ulaganja u sebe nema ni opstanka na tržištu

Sada, kad Helena ima praktičnog iskustva u poduzetništvu, zanimalo nas je što joj je bilo najteže u poslu od pokretanja franšize do sad, posebno uzevši u obzir njezino obrazovanje i prijašnje iskustvo koje nije bilo povezano s poslom koji danas radi.

„Ništa mi nije bilo posebno teško, ali biti poduzetnik zaista ne znači samo da radiš ono što najbolje znaš, već moraš biti upućen u sve, znati delegirati, pitati, istražiti, pomalo se razumjeti i u brojke i zakone.To nije baš najlakše, posebno kad si medicinska sestra kao ja.“

Dodaje da se tako dovodi u situaciju da se puno troši na dio koji joj nije najjača strana i može se dogoditi da izgubiti fokus s onog što odlično radi i što joj je doista važno za poslovanje. Poduzetništvo je, kaže, definitivno i osobni razvoj.

„Ukoliko se ne razvijaš i dodatno ne educiraš, ostaješ na mjestu i jednostavno ne opstaješ. Olakotna okolnost je što se ja obožavam educirati i ne smatram to dodatnom brigom već lijepim, korisnim i potrebnim angažmanom“, govori Helena.

Preuzimanje poznate franšize ne garantira uspjeh

Dio uspjeha Heleninog posla je i taj što je preuzela poznatu i dobro uhodanu franšizu, s čime se i sama slaže. Kaže da je to pouzdan i najčešće vrlo uspješan potez.

„Čak 80% franšiza uspjeva opstati jer dobiješ „ključ u ruke sistem“. Ukoliko preuzimaš uspješnu franšizu, imaš kompletnu potporu i edukaciju, sistem koji je prošao puno uspona i padova, koji je ispitao skoro svaki detalj i našao najbolje rješenje, a usput se zajednički kao tim snalazite u novim situacijama i prilagođavate tržištu“, objašnjava Helena.

Međutim, to često nije dovoljno. „Preuzeti franšizu nosi sa sobom puno odgovornosti, smanjuje slobodu i stvara velike financijske obaveze na mjesečnoj i godišnjoj bazi u smislu tantijema (paušala) koji je povezan s prihodima. Naravno, moraš ispuniti očekivanja davatelja franšize jer ukoliko niste komaptibilni, lako može doći do prekida suradnje.“

Sve te obaveze nisu lagane ni malene, pogotovo kad uz to imaš veliki kredit, govori nam Helena te dodajekako vjeruje da će se i dalje uspijevati nositi s porezima, kreditima, tantijemima i troškovima marketinga sve dok imaju zadovoljne klijentice i interes žena za ovako uspješnu uslugu.

Priče iz prve ruke kao najefikasniji način oglašavanja

centar linea snella za mršavljenje i oblikovanje tijela

„Linea Snella“ metodu, jednu od najučinkovitijih prirodnih i neinvazivnih metoda za oblikovanja tijela na svijetu, Helena i njezin tim su na početku oglašavali po principu pozivanja potencijalnih klijentica da dođu u centar i upoznaju ih, a oni bi im zauzvrat garantirali da će im promijeniti život jer mogu riješiti njihov problem i učiniti ih zdravijim i sretnijim ženama.

„Danas uz takav pristup imamo puno uspješnih priča klijentica iz našeg centra i takve iskrene i lijepe priče pravih, živih, običnih žena pokazuju i dokazuju da je uspjeh moguć i onda kada mislimo da smo sve isprobale i da nam nema pomoći“, dodaje zadovoljno Helena.

Program koji pomaže ženama svih dobi i najrazličitijih fizičkih poteškoća

Najviše korisnica „Linea Snella“ programa je između 30 i 60 godina. Međutim, javljaju im se i mlade djevojke od 16 godina, a i gospođe od 70 godina. Helena kaže kako je „Linea Snella“ zapravo namijenjena svakoj ženi bez obzira na dob jer za minimalni uloženi napor mogu dobiti maksimalne rezultate u smislu oblikovanja tijela, mršavljenja, jačanja mišića te poboljšanja tonusa i fit forme.

Kroz njezin je centar tijekom posljednje 3 godine prošlo više od 500 zadovoljnih žena, što samo po sebi govori o kvaliteti ovog programa.

Navela je i nekoliko „tipova“ klijentica, koji su se isprofilirali tijekom tri godine rada:

1. One klijentice koje se odluče na program nakon što su sve isprobale i nisu uspjele
2. One koje shvate da im je puno jednostavnije odvojiti 2 – 3 sata tjedno za odlične rezultate, nego 8-10 sati za slične rezultate negdje drugdje
3. One koje zbog zdravstvenih poteškoća (umjetni kuk, operirana kralježnica, koljeno, bolovi u zglobovima, dijabetes, visoki tlak, autoimune bolesti, preboljeni karcinomi, bolesti štitnjače, hormonalni poremećaji…) moraju vježbati, a ne smiju skakati, plesati, trčati niti koristiti teške utege u teretanama i sl.
4. One koje imaju prekomjernu težinu (20-60 kg viška) i zbog toga ne smiju dodatno opterećivati koljena i zglobove nekim drugačijim vježbanjem.

U „Linea Snelli“, navodi, nema mogućnosti povrede, sve se radi u ležećem položaju što je potpuno relaksirajuće za kralježnicu i zglobove, a vježbanjem od samo 20-25 minuta u idealnim uvjetima, sagorijevamo između 1200-1500kCal. Idealni uvjeti su kombinacija infracrvenih zraka, konstantne temperature od 37 °C te aktivne vježbe što dovodi do vrhunskih rezultata. „Napominjem, to ima samo „Linea Snella“ i metoda je zaštićena u cijelom svijetu“, naglašava.

Tretmani krojeni po individualnim potrebama klijentica

Još jedna posebnost je da klijentice ne moraju unaprijed odlučiti u koje vrijeme će dolaziti, već svaki dolazak može biti u različito doba. U koje god vrijeme dogovori termin u centru, dočekat će je njena osobna terapeutkinja i ostele djelatnice koje je poznaju te imaju sve podatke koji se redovito pišu u osobni karton prilikom svakog dolaska.

Program se odvija po unaprijed dogovorenom kratkoročnom i dugoročnom planu. „S klijenticom redovito razgovaramo i dogovaramo akcije koje će rezultirati postizanjem konačnog cilja, mjerimo je i motiviramo“, objašnjava Helena.

Smršavjeti je jednostavno, ali ne i lako

centar linea snella za mršavljenje i oblikovanje tijela

Helenu smo pitali i nešto što se zbog ponavljajućeg neuspjeha pitaju milijuni žena diljem svijeta: Što trebamo učiniti kako bismo zaista smršavjele? Odgovor je jednostavan – prepustiti se stručnom vodstvu njezinog tima.

„Smršavjeti je jednostavno, ali nije lako“, priča nam te dodaje: „Zato svaka klijentica prilikom upisa u program mora biti načisto želi li preuzeti odgovornost za svoj dio ili će tražiti izgovor zašto nešto ne može. Zato smo tu mi. Biti terapeut „Linea Snelle“ znači uvijek dati više u smislu razgovora, dodatne motivacije, objašnjenja zašto nešto prolazi, a nešto ne. Također, mi moramo biti stabilne i živjeti „Linea Snella“ kako bismo vlastitim primjerom pokazale da je to stil života koji doista ispunjava.“

Pokretanje biznisa na iznenađenje i nevjericu najbližih

Helenina priča o reakciji okoline je surova i iskrena. Ne uljepšava da neke od najbližih osoba nisu baš najbolje primile činjenicu da je ostavila posao za koji se školovala i prihvatila sve nesigurnosti poduzetništva.

U trenutku kada je sa svojim tadašnjim partnerom, a sadašnjim zaručnikom odlučila pokrenuti ovaj posao, za to su znali samo odabrani prijatelji koji su to mogli razumjeti te Helenin brat koji im je posudio početni ulog od 20 000 kuna kako bi mogli otvoriti d.o.o.

„Moji roditelji su saznali za projekt dan prije nego smo otišli na trotjednu edukaciju u Ljubljanu. Tad sam već bila dala otkaz i odradila otkazni rok. Naravno, bili su šokirani i mislili da griješim, bili su razočarani što se nisam posavjetovala s njima, a tek kad su shvatili da sam za kredit uložila i auto i stan….E, to je bio totalni šok“, priznaje.

Ipak, nakon tri godine sve je sjelo na svoje mjesto i svi su sretni i zadovoljni jer njezin život dokazuje da sve ide po planu, a Helena dodaje kako želi vjerovati da im je danas ipak drago što je sama odlučila što napraviti s vlastitim životom.

Kako znati živite li svoj san?

Rast i poslovanje franšize su u skladu s poslovnim planom i očekivanjima, a kao ključni faktor u poslovanju Helena navodi strast koja je uvijek pomiče granice.

Kratkoročni planovi „Linea Snella“ tima su dodatno poboljšati i ustabiliti poslovanje i uslugu, a dugoročno im je u planu otvoriti još jedan uspješan centar na Jarunu kada budu pravi uvjeti za to.

Za kraj, Helena je objasnila zašto nikada nije dvojila je li ulazak u poduzetništvo bio prava odluka za nju:

„Kad radiš ono što voliš, onda ne radiš niti jedan jedini dan. Legnem i budim se s mislima o Linei, ali s osmijehom na licu. U odnosu na prije, radim više, ali umaram se manje, imam predivne djelatnice i ako je potrebno, mogu im sve prepustiti dok sam na godišnjem ili imam druge obaveze. Mogu reći da živim svoj san!“

Foto: Linea Snella

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

LinkedIn oblikovanje teksta

Ovo su tajne objava koje iskaču na Linkedinu

Kako se istaknuti na LinkedInu sve je češće i glasnije pitanje, a čak se održavaju i razne edukacije i radionice na...