Dan crvenih panda u Zoološkom vrtu grada Zagreba

Dan crvenih panda Zoološki vrt grada Zagreba obilježava već sedmi put. Time se želi ukazati na ugroženost ovog karizmatičnog sisavca i spriječiti njegovo izumiranje. Glavni su razlozi ugroženosti crvenih panda krivolov i uništavanje njihova prirodnog staništa.

U nedjelju 13. studenog od 11 do 15 sati

Iako su crvene pande zaštićene u svim državama njihove prirodne rasprostranjenosti, podaci govore da se trenutačno u divljini nalazi jedva deset tisuća jedinki. Izlovljava ih se najviše u Kini i to zbog krzna i crvenog repa koji se koriste u mnogobrojnim ceremonijama, primjerice kod vjenčanja. Naime, crvene pande u kineskoj kulturi simboliziraju sreću i blagostanje. Nastavi li se s krivolovom i uništavanjem njihovih staništa, prijeti im izumiranje.

Dan crvenih panda

Posjetitelji Zoološkog vrta grada Zagreba u nedjelju 13. studenog će moći doznati mnoštvo detalja iz života crvenih panda te bolje upoznati Emu i Popija – par panda koji na maksimirskoj adresi ljubuje već više od godinu dana. Naime, Popi je mužjak iz slavne obitelji zagrebačkih crvenih panda, a Ema ženka koja je u Hrvatsku stigla iz njemačkog Dortmunda.

O brojnim zanimljivostima iz života crvenih panda posjetitelji će moći doznati u edukativnom kutku, a u kreativnim radionicama izrađivat će se maske i repovi od crvenog papira. Djeca će moći naučiti i kako izraditi crvenu pandu od grančica bambusa te koja je poslastica tim životinjama posebno omiljena. Za najmlađe posjetitelje Vrta željne avanture priprema se poligon s preprekama nalik onima kakve pandama postavljaju krivolovci.

Prigodni program trajat će od 11 do 15 sati.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više